PROGRAM RASPOREĐIVANJA: Oko 150 izbjeglica iz Grčke stiže u ponedjeljak u Francusku

Fah

Oko 150 izbjeglica koji su prošli kroz centre za registraciju u Grčkoj stiže u ponedjeljak u Francusku u okviru europskog programa raspoređivanja azilanata, izjavio je ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve na internet stranici liberation.fr.

“Francuska je zemlja koja je dosad primila najveći broj ljudi u okviru europske preraspodjele migranata. Danas, 7. ožujka, dolazi ih 152 na francusko tlo iz pravca Grčke i bit će smješteni u prihvatilišta za azilante u nekoliko francuskih regija”, kazao je Cazeneuve.

Tim dolascima ukupan broj osoba za koje se pobrinula Francuska u okviru europskog programa preraspodjele, na snazi od prošlog ljeta, popeo se na 300. Prvi, Eritrejci zbrinuti su u studenom.

Ovog puta radi se prvenstveno o Sirijcima i Iračanima, s dvadesetak obitelji i nekoliko izoliranih muškaraca, rečeno je u ministarstvu unutarnjih poslova. Izbjeglice bi nakon dolaska trebale biti usmjerene prema centrima za podnositelje zahtjeva za azilom podijeljenima na nacionalnom teritoriju.

Francuska se obvezala kroz dvije godine primiti 30.000 izbjeglica.

Komentiraj