Progovorio Splićanin kojeg je Zavadlav htio ubiti, ali ga nije pronašao

Jerko Malvasija, 35-godišnji Splićanin kojeg je trostruki ubojica iz Splita Filip Zavadlav namjeravao ubiti, dao je intervju za Slobodnu Dalmaciju.

Malvasija tvrdi da je Zavadlava vidio “možda jednom u životu.

“Nije imao nikakav razlog, to vam kategorički tvrdim. Ja sam momka vidio možda jednom u životu. Poznavao sam mu iz viđenja brata Stanu i tek sam po izlasku iz zatvora prošle godine saznao kako je ovisan o drogi”, kazao je Malvasija.

Upitan zašto je ubojica došao na vrata njegove obiteljske kuće, Malvasija je kazao da “na to pitanje samo Zavadlav može odgovoriti”.

Zašto je onda ubojica došao na vrata njegove obiteljske kuće u Kamenitoj?

“Nadalje, potpuna je izmišljotina priča kako je pokucao na naša vrata i pitao nekoga tko mu je otvorio: ‘Je li Jere doma?’. Dečko je prema kazivanju susjeda pokucao na vrata. Otac je nešto radio i nije čuo nikakvo kucanje pa nije ni otvorio te Filip nije ni imao koga pitati jesam li ja doma. Osim toga, od povratka s odsluženja zatvorske kazne na ljeto prošle godine živim kao podstanar, od prvog dana na potpuno suprotnom dijelu grada. Nejasno je kako bi taj dečko da je bio u bilo kakvom odnosu sa mnom, on ili njegov brat Stane, bili neupućeni u tu činjenicu”, tvrdi Malvasija, koji je, nakon što je vidio snimku Zavadlava kako hoda Kamenitom ulicom s oružjem u ruci, pomislio da mu je ubijen otac.

“Prošlo mi je kroz glavu: pokopao sam mater dok sam bio u zatvoru, je li moguće da mi je oca ubilo radi mene. Onda mi se javio prijatelj, kojeg sam poslao da ide vidit u Kamenitu šta se događa, rekao mi je da me policija traži. Čuo sam preko otvorene linije na mobitelu kako govori policiji: ‘Evo Jere na telefonu!’, oni su rekli: ‘Neka se preda!’. Kada sam pitao zašto ću se ja predat, čuo sam preko otvorene linije kako govore da mi treba zaštita i da dođem u postaju”, izjavio je Malvasija.

 

 

Komentiraj