hina

PRODUŽENE PRIJAVE Dani hrvatskog filma od 16. do 20. lipnja

Prijave za ovogodišnje, 27. Dane hrvatskog filma, koji će se održati od 16. do 20. lipnja na nekoliko zagrebačkih lokacija, produžene su do 22. travnja, objavljeno je na web stranicama jednog od najstarijih hrvatskih filmskih festivala.

Filmovi se prijavljuju na [email protected], u kategorije kratkometražnog i srednjometražnog igranog filma, dokumentarnog filma, animiranog filma, eksperimentalnog te namjenskog filma (koja uključuje i glazbeni spot).

U selekciju ulaze svi filmovi hrvatskih autora te producenata koji su između dva izdanja festivala premijerno prikazani na nekom od hrvatskih filmskih festivala, u redovnoj distribuciji ili nekoj drugoj javnoj prigodi, te svi oni koji su u istom razdoblju producirani i još nisu javno prikazani.

Uz prijavu potrebno je priložiti, među ostalim, online screener filma, kratki sinopsis i fotografije iz, naslov filma na hrvatskom i engleskom, podatke o ekipi filma te dodatne informacije.

Filmovi izabrani za konkurenciju natjecat će se, među ostalim, za Grand Prix Dana hrvatskog filma, nagrade Oktavijan Hrvatskog društva filmskih kritičara, Nagradu Jelena Rajković Hrvatskog društva filmskih redatelja i Nagradu publike.

Dani hrvatskog filma već četvrt stoljeća predstavljaju izbor iz suvremene hrvatske produkcije i jedna su od rijetkih platformi za pregled najkvalitetnijeg iz domaće kratkometražne i srednjemetražne filmske produkcije u tekućoj godini.

Mnogi danas ugledni autori na tom su festivalu pokazali svoje prve radove i ondje je devedesetih prepoznat fenomen mladoga hrvatskog filma, a pojedinim nekomercijalnim radovima to je, do razvitka specijaliziranih festivala, bilo jedino mjesto gdje su mogli biti prikazani na velikom platnu.

Festival će se ove godine održati u Kinu Tuškanac, Ljetnoj pozornici Tuškanac, Centru za kulturu Trešnjevka, Parku Stara Trešnjevka, Akademiji dramske umjetnosti i Staroj vojnoj bolnici.

Komentiraj