Produljene mjere zabrane okupljanja i obustave javnog prijevoza

Ministar unutarnjih poslova i voditelj nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović danas je na konferenciji za novinare otkrio da su produžene mjere zabrane okupljanja i obustave javnog prijevoza.

“Trebamo biti svjesni da cijelo vrijeme živimo u fazi epidemije. Potpuno nam je jasno da će se ići u ekonomsku aktivaciju. Što se tiče odluka Stožera, ja bih sad vas informirao da s obzirom na to što su istekle važnosti, donijeli smo produženje odluka zadržavanja na ulicama do 4. svibnja, te također o obustavi javnog prijevoza”, rekao je Božinović.

Komentirao je i ukidanje propusnica između županija. “Županije koje su tražile ukidanje su dobile. Hrvatska od prvog dana ima strategiju nošenja s ovom krizom, nije brzala s nikakvim datumima. Jer danas reći da ćete nešto napraviti 11. svibnja mislim da zvuči preuzetno. Vlada vrlo promišljeno radi na tome kada koje aktivnosti bi bilo poželjno otvoriti, a o tome će dati mišljenje epidemiološka struka. U četvrtak je sjednica Vlade, mislim da možete očekivati nešto na tom tragu”, rekao je Božinović.

Komentiraj