Goran Stanzl/PIXSELL

PRODANOVIĆ “Todorić nema novac za jamčevinu, to će biti problem”

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda u srijedu je zaključilo da Ivica Todorić može istražni zatvor zamijeniti jamčevinom od 7,5 milijuna kuna, potvrdio je u četvrtak glasnogovornik suda Krešimir Devčić.

Tu je odluku komentirao odvjetnik Ivice Todorića Čedo Prodanović. On kaže kako bivši vlasnik Agrokora taj novac trenutno nema. “ako će ga skupiti ne znam, to će biti određeni problem. Mi smo se nadali da ćemo moći nekom nekretninom premostiti taj problem, u tom pravcu smo i napravili određene pripreme, ali sada s ovim iznosom ćemo se morati pomučiti”, rekao je prodanović novinarima.

Upitan ima li Todorić prijatelje koji bi mu mogli posuditi novac, Prodanović kaže kako ima prijatelje, ali milijun eura nije mala stanka. “Imam i ja puno prijatelja, ali ne znam koji bi to mogao. On možda ima neke bolje”, dodao je odvjetnik.

Ukoliko Todorić ne uplati jamčevinu, ostaje u istražnom zatvoru. Prodanović kaže kako u normalnim predmetima istražni zatvor traje 6+6 mjeseci, što je zakonska odredba. “Ovo je pesimističko pitanje, probat ćemo naći novac”, zaključio je Prodanović.

Komentiraj