PRODANOVIĆ “Todorić je ponudio mogućnost da ga se ispita u Velikoj Britaniji”

HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Jedan od odvjetnika Ivice Todorića, Čedo Prodanović, potvrdio je u utorak kako je Todorić ponudio mogućnost da ga se ispita u Velikoj Britaniji, prenosi Dnevnik.hr.

Prodanović je dodao da sada, nakon što je u ponedjeljak istraga protiv Todorića postala pravomoćna, njegovi odvjetnici imaju pravo uvida u spise. Istraga je postala pravomoćna nakon što je sudac istrage odbacio žalbe odvjetnika osumnjičenih.

Uz Todorića i sinove istragom u slučaju Agrokor su obuhvaćeni i Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorska izvješća za Agrokor. Ukupnoj šteti uz Todorićevu navodnu “nepripadnu imovinsku korist” od milijardu i 142 milijuna kuna državno odvjetništvo pribraja i dodatnih 320 milijuna kuna pribavljenih za “jednu pravnu osobu” krivotvorenjem isprava i nezakonitim vođenjem poslovnih knjiga.

Komentiraj