Procurili detalji snimljenih razgovora Josipe Rimac

Kako neslužbeno doznaje Telegram, Josipi Rimac su istražitelji, osim automobila, gdje je pronašla prislušni uređaj i tako kompromitirala akciju, ozvučili i stan u Zagrebu, kuću u Kninu te kuću na moru.

Rimac su istražitelji snimili kako izjavljuje da joj je “na poslu dobro”, a “stigne zaraditi i dodatno”.

“Znači to su ti tvoji kanali i sad kad bude duvalo, ti puniš džepove”, kazao je sugovornik Rimčeve, na što mu je ona odgovorila: “Treba raditi. Netko kaže ne može se… može se.”

Rimac je snimljena i kako dogovara policu osiguranja za vjetropark u osiguravajućoj kući u kojoj radi njezina sestra, a za što je trebala dobiti i proviziju.

“Njima sam jasno rekla da im neću riješiti ono što im gori, dok god oni ne raščiste to s vama. I neka biraju. Nekad moram biti i malo bezobrazna”, kazala je Rimac.

Većina tajno snimljenih razgovora odnosi se na pokušaj mijenjanja uredbe o krškim pašnjacima, čime je Rimac željela pogodovati poduzetnicima koji se bave stočarstvom, a koji su također pod istragom. Poduzetnici su Rimac nazivali “sestrom”, a obećano joj je i mito u obliku vrijednog zemljišta kod Rogoznice.

 

Komentiraj