Procurile fotografije! Evo kako je Trump uništavao dokumente

Bivši američki predsjednik Donald Trump rekao je u ponedjeljak da su agenti FBI-ja pretresli njegovo imanje Mar-a-Lago u Palm Beachu na Floridi.

“Nakon rada i suradnje s relevantnim vladinim agencijama, ovaj nenajavljeni upad u moj dom nije bio potreban niti primjeren”, rekao je Trump u izjavi. Dodao je da je ‘Mar-a-Lago trenutno pod opsadom’.

“Napala ga je i okupirala velika skupina agenata FBI-a. Čak su provalili u moj sef”, požalio se Trump. Riječ je o istrazi američkog Ministarstva pravosuđa o Trumpovom odnošenju službenih predsjedničkih dokumenata na imanje na Floridi.

Istraga je uslijedila nakon što je američka Nacionalna uprava za arhive i spise u veljači obavijestila Kongres da je pronašla oko 15 kutija dokumenata Bijele kuće, uključujući povjerljive materijale, koje je Trump odnio na svoje imanje.

U javnost su procurile fotografije koje prikazuju, tvrde Axios i CNN, kako je Trump povremeo u WC školjku bacao povjerljive dokumente. Maggie Haberman, novinarka New York Timesa i suradnica CNN-a, objavila je fotografije u svojoj knjizi “Confidence Man”, a slike je ranije objavio i Axios.

Komentiraj