Robert Matanić još uvijek se nalazi na bolničkom liječenju, ali mu se stanje u proteklih nekoliko dana poboljšalo te pokazuje blage znakove oporavka. Potvrdio je to za Nacional Darko Galić, zamjenik županijske državne odvjetnice i glasnogovornik državnog odvjetništva Varaždinske županije. Otkrio je i da je sutkinja Županijskog suda u Varaždinu za mjesec dana produljila pritvor Dariju Šišakoviću koji je sredinom prošlog mjeseca u kaznionici u Lepoglavi utegom napao Roberta Matanića. Šišaković i Matanić prošlog mjeseca posvađali su se u zatvorskom dvorištu, a svađa je ubrzo prerasla u fizički obračun.

 

 

  • Robert Matanić još uvijek se nalazi na bolničkom liječenju
  • Stanje mu se u proteklih nekoliko dana poboljšalo te pokazuje blage znakove oporavk

 

Potom je Šišaković dohvatio uteg i više puta udario njime Matanića u glavu. Udarao ga je dok ga nisu zaustavili pravosudni policajci. Matanić je odmah izgubio svijest i pao u duboku komu. Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu u međuvremenu je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv Šišakovića, zbog kaznenog djela pokušaja ubojstva na štetu Roberta Matanića. “U istrazi, koja je u tijeku, prikupit će se sve činjenice potrebne za odluku o podizanju optužnice protiv okrivljenika. Ako se utvrdi osnovanost sumnje da postoje i drugi sudionici kaznenog djela, istraga će se proširiti”, otkrio je za Nacional Drako Galić koji je tako odgovorio na sumnje koje su neki djelatnici policije iznijeli za Nacional nakon događaja u lepoglavskoj kaznionici. Nacional je pisao da postoji sumnja da iza napada na Matanića stoje naručitelji ubojstva Ive Pukanića koji su tako željeli ušutkati jednog od posljednjih svjedoka koji zna tko stoji iza toga ubojstva.
“Spreman sam se okladiti za svoju godišnju plaću u to da su naručitelji ubojstva Ive Pukanića počeli iza sebe čistiti jedine preostale svjedoke koji znaju tko je naručio to ubojstvo. Tako treba gledati i na naoko iznenadni napad na Roberta Matanića”, izjavio je za Nacional jedan visoki policijski dužnosnik. Kako god bilo, izvjesno je da bi Robert Matanić uz Slobodana Đurovića i Željka Milovanovića mogao biti jedini među osuđenima koji može imati saznanja o naručiteljima atentata na Ivu Pukanića. Matanić je brutalni ubojica i jedan od izvršitelja atentata na Ivu Pukanića i Niku Franjića 23. listopada 2008. u središtu Zagreba, na dvorišnom parkiralištu na početku Palmotićeve ulice. Matanić je za ubojstvo Pukanića pravomoćno osuđen na 35 godina zatvora i kaznu služi u Lepoglavi. Ako se Matanić kojim slučajem oporavi od napada i počne normalno komunicirati, to bi ga moglo motivirati da napokon počne govoriti istinu o naručiteljima atentata na Pukanića. Matanić je nakon uhićenja više puta pokušavao trgovati svojim statusom uoči i tijekom suđenja za ubojstvo Pukanića i Franjića.

Komentiraj