Problemi u pomorskom prometu zbog jakog vjetra

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski. Ponegdje ima i magle. Mogući su odroni, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Zbog prometne nesreće prekinut je promet na državnoj cesti DC37 u Dugoj ulici u Petrinji.

Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče: zbog uključivanja izvanrednog prijevoza u zoni čvora Zadar II kratkotrajno će se od 4. 11. do 30.11. do 15 minuta zaustavljati sav promet u smjeru Zagreba: od ponedjeljka do četvrtka od 14:30 do 15:30 sati, petkom i subotom od 15:30 do 16:30 sati, nedjeljom od 19:30 do 20:30 sati.

Autocesta A3 Bregana-Lipovac: zbog izgradnje rotora u Svetoj Nedelji zatvoren je čvor Sveta Nedelja. Promet je preusmjeren na čvor Bobovica, a iz smjera Zagreba na izlazni krak čvora Jankomir za Rakitje/Kerestinec; na zagrebačkoj obilaznici – između čvorova Kraljevečki Novaki/Ivanja Reka i Kosnica u oba smjera za vrijeme pojačanog prometa mogući su zastoji, zbog radova na mostu Sava.

Zagrebačka obilaznica – čvor Jankomir (A3): zbog radova izvanrednog održavanja sanacije zapadnog mosta u čvoru Jankomir iz pravca autoceste A2 prema autocesti A3 u smjeru Lipovca promet se odvija samo jednim trakom te je zatvoren izlazni krak iz smjera Krapine (sa A2) prema gradu Zagrebu (Jankomiru) zbog čega je promet preusmjeren obilazno preko nadvožnjaka Rakitje. Predviđeno trajanje radova je do 20.12.2019. godine; zona ispod zapadnog nadvožnjaka Jankomir, na glavnoj trasi autoceste A3 (u smjeru čvora Lučko i GP Bregana) – promet se u oba smjera vodi samo jednim trakom, uz ograničenje brzine od 80 km/h.

Državna cesta DC1: zbog radova na nadvožnjaku Začretje na dionici DC1 u mjestu Sveti Križ Začretje vozi se jednim trakom uz regulaciju semaforima, privremenu prometnu signalizaciju i ograničenje brzine 30 km/h; privremeno zatvaranje DC1 na dijelu od raskrižja državnih ceste DC1 i DC206 (ulaza u grad Krapinu) do mjesta Žutnica u vrijeme izvođenja završnih radova sanacije nadvožnjaka Žutnica. Obilazak: DC1–Krapina–DC206–nerazvrstane ceste NC 1.1-Žutnica-DC74-Đurmanec-DC1.

Zbog vjetra, u prekidu su: trajektna linija: Lopar-Valbiska, Zadar(Gaženica)-Ist(Kosirača)-Olib-Premuda(Krijal)-Mali Lošinj (putovanje će se izvršiti u nedjelju 17.11.2019.ako vremenski uvjeti dopuštaju); brodske linije: Zadar-Preko, Mali Lošinj-Unije-Susak; katamaranske linije: Lun-Tovarnele (Novalja)- Rab –Rijeka, Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Vis, Split-Bol-Jelsa.

Trajektna linija 604 Split – Vela Luka – Ubli – trajekt sa polaskom u 10:30 h iz Splita će isploviti na relaciji Split – Vela Luka bez uplovljavanja u luku Ubli. Polazak iz Vela Luke je po redu plovidbe.

Na GP Tovarnik na izllaz iz zemlje osobna vozila čekaju oko pola sata, a teretna vozila više od dva sata.

Komentiraj