PROBLEMI S KOLJENOM Filip Ivić napustio pripreme

EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Vratar Filip Ivić napustio je pripreme hrvatske rukometne reprezentacije zbog problema s koljenom, objavio je Hrvatski rukometni savez.

Hrvatska rukometna reprezentacija priprema se za EURO u siječnju u Ivanić-Gradu pod stručnim vodstvom izbornika Line Červara i njegovih suradnika. Nakon dva dana napornih treninga vratar poljskog Kielcea, koji se tek vratio nedavno na teren poslije operacije meniskusa desnog koljena, morao je odustati.

”Veliko je opterećenje i nažalost koljeno nije spremno na takve napore. Što se tiče rukometnih treninga, ušao sam prebrzo u ritam i normalno da je koljeno reagiralo. Nije ništa strašno, ali po nekim liječničkim iskazima najbolje je mirovati četiri do pet dana te nakon toga nastaviti s vježbama jačanja da se ponovno ojača taj mišić i da se povuče voda iz koljena.  Bit ću spreman i nakon toga doći ako će izbornik Lino Červar željeti da se vratim. Zahvaljujem se na pozivu u reprezentaciju, a momcima dalje želim svu sreću”, rekao je vratar Filip Ivić prije nego što je napustio prvu fazu priprema reprezentacije za Europsko prvenstvo 2018.

Fizioterapeut reprezentacije Damir Kajba pojasnio je situaciju s Ivićem:

“Za Filipa Ivića treba naglasiti da se ne radi o povredi već o reakciji na intenzivne treninge koji se odvijaju na pripremama. Njegova postoperativna rehabilitacija je prošla u redu, ali odmah pri dolasku u Poljsku stao je na gol i branio te je to dovelo do reakcije koja ga onemogućava u obavljanju treninga u ovoj pripremnoj fazi. Nadamo se da će kroz određen period  doći do resorpcije u koljenu i da će se moći priključiti reprezentaciji ako će to biti potrebno.”

Hrvatska otvara EURO utakmicom protiv Srbije 12. siječnja u Splitu.

Komentiraj