PROBLEMI S DEPRESIJOM I KOKAINOM: Tyson Fury predao titule svjetskog prvaka

FaH

Britanski boksač Tyson Fury predao je u četvrtak titule svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po verzijama WBO i WBA zbog problema s depresijom i uzimanja kokaina.

Fury je odustao od zadnje uzvratne borbe protiv Ukrajinca Vladimira Klička, koja je bila predviđena za 29. listopada, zbog “mentalnih problema”. Nakon toga je u interviewu za časopis “Rolling Stone” priznao da je uzimao kokain kako bi se borio s depresijom.

“Sada se suočavam s drugim velikim izazovom u svom životu koji ću, kao i s Kličkom, dobiti”, rekao je Fury, a prenosi BBC.

“Osvojio sam te titule u ringu i smatram da trebaju biti izgubljene u ringu, ali ja sam u ovom trenutku nesposoban da se branim i morao sam donijeti tešku i emotivnu odluku da predam svoje titule”, dodao je 28-godišnji Fury.

Nije se borio od studenog kada je u Dusseldorfu pobijedio ukrajinskog boksača i osvojio naslov svjetskog prvaka po verzijama WBO, WBA i IBF. Nakon toga je dva puta odustajao od uzvrata zbog čega mu je oduzeta titula prvaka po IBF verziji.

Britanski odbor za kontrolu boksa se sastao u srijedu kako bi razmotrio situaciju s Furyjem i mogao bi mu oduzeti boksačku licencu.

Neslužbeno se doznaje da će se za titule po verzijama IBF i WBA boriti Kličko i Britanac Anthony Joshua.

Također, nagađa se da bi se za naslov po WBO verziji mogli boriti Novozelanđanin Joseph Parker i Meksikanac Andy Ruiz Jr.

Komentiraj