Facebook

Otkriva se sve više detalja o napadaču na srednju školu u gradu Parklandu u američkoj saveznoj državi Floridi, koji je na Valentinovo ubio najmanje 17 ljudi. Nikolas Cruz (19) predao se policiji nedugo nakon napada u mjestu blizu Coral Springsa. Odveden je u bolnicu, a potom i u pritvor, javljaju američki mediji.

Cruz je bivši učenik škole koju je napao, a izbačen je iz disciplinskih razloga. Brojni svjedoci govore o njegovom problematičnom ponašanju, a neki kažu i kako je već prijetio drugim učenicima. “Ovo se moglo predvidjeti, znali smo se šaliti da će baš Cruz pucati u školi”, rekao je jedan učenik za lokalnu televiziju.

“Bio je lud za oružjem, a prije nego štoi su ga izbacili iz škole stalno je palio protupožarne alarme. Bio je samotnjak, nije imao puno prijatelja”, rekao je drugi učenik za Reuters.

I profesor matematike složio se kako je Cruz bio na lošem glasu zbog svog ponašanja. “Prošle smo godine imali problema s njim jer je prijetio drugim učenicima”, kazao je Jim Gard dodajući da je škola slala e-mail poruke profesorima o prijetnjama Cruza.

Na svojim je profilima na društvenim mrežama Cruz objavljivao ftografije oružja. “Sve što objavi ima veze s oružjem. Bolesno”, rekao je jedan učenik. U napadu je korištena poluautomatska puška AR-15 koju je lako nabaviti u većem dijelu SAD-a.

Komentiraj