Probio rampu na kontrolnom punktu na Kikovici, policija mu u automobilu pronašla drogu

Riječka policija provela je kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjim hrvatskim državljaninom sa zagrebačkog područja zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela iz domene zlouporabe droga. On je probio rampu na kontrolnom punktu na Kikovici, a policija mu je u automobilu pronašla drogu.

Policijsko priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Osumnjičenog su u kasnim večernjim satima 3. travnja uočili policijski službenici Interventne jedinice policije Rijeka, kada je upravljajući teretnim vozilom, zagrebačkih registracijskih oznaka zaobišao naplatne kućice na Kikovici i probio postavljenu rampu na kontrolnom punktu. Nastavljajući vožnju u smjeru Rijeke oglušio se na svjetlosne znakove interventne policije za zaustavljanje ubrzavajući vožnju da bi ipak ubrzo bio zaustavljen.

U vozilu kojim je upravljao uočene su vrećice, staklenka i drugi predmeti za koje se sumnjalo da je u njima droga. Osumnjičeni je priveden na kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg je uz uporabu službenog psa za droge obavljena pretraga spomenutog vozila. Pretragom je pronađeno i oduzeto oko 33 grama marihuane,
6 grama amfetamina i tableta ecstasya. Zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama osumnjičeni 46-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Nadalje, policijski službenici Postaje prometne policije Rijeka utvrdili su mu i niz prometnih prekršaja reguliranih Zakonom o sigurnosti prometa na cestama, i to: teretnim vozilom upravljao je brzinom neprilagođenom uvjetima i stanju ceste prilikom čega je oštetio postavljenu rampu, oglušio se na znakove policije za zaustavljanje, a sa sobom nije imao ni vozačku dozvolu.

Isto tako, utvrđeno je da sa sobnom nije imao ni osobnu iskaznicu čime je počinio prekršaj iz domene Zakona o osobnoj iskaznici”, navodi se.

Komentiraj