Getty Images

VIDEO: PRKOSILA VRHOVNOM SUDU Matičarka iz Kentuckyija završila u zatvoru

Američka matičarka koja je, pozivajući se na Božju volju, odbila izdati dozvolu za sklapanje braka istospolnom paru završila je u četvrtak u zatvoru zbog nepoštivanja suda.

Matičarka Kim Davies iz okruga Rowan u Kentuckyiju odbila je izdavati bračne dozvole, otkako je Vrhovni sud u lipnju proglasio da po američkom ustavu istospolni parovi imaju pravo na brak.

 

  • Bijela kuća komentirala je rasplet porukom da nijedan državni službenik nije iznad zakona, “ni američki predsjednik ni državna službenica u okrugu Rowan”.

 

Prvostupanjski sud tada je odlučio da Davies mora obnašati državnu službu bez obzira na vjerska uvjerenja. Davies se žalila na odluku suda da mora izdavati dozvole za brak, a dok se taj predmet ne riješi zatražila je da joj Vrhovni sud privremenom mjerom omogući pravo da uskrati dozvole istospolnim parovima. Vrhovni sud je to u ponedjeljak odbio.

U četvrtak je nakon ročišta na prizivnom saveznom sudu na kojem je ostala pri svojem stajalištu objašnjavajući da je brak isključivo zajednica žene i muškarca završila u zatvoru zbog nepoštivanja sudske odluke da mora raditi svoj posao.

Bijela kuća komentirala je rasplet porukom da nijedan državni službenik nije iznad zakona, “ni američki predsjednik ni državna službenica u okrugu Rowan”.

https://www.youtube.com/watch?v=yLYk0SIpbN4

Komentiraj