Svetozar Marović, bliski suradnik crnogorskog premijera Mila Đukanovića i nekadašnji predsjednik Srbije i Crne Gore osuđen je na tri godine i deset mjeseci zatvora zbog korupcije, izvijestila su utorak pravosudna tijela.

Marović (61) će usto morati platiti 1,1, milijuna eura odštete te u humanitarne svrhe dati svotu od 100.000 eura, izvijestio je sud u Podgorici, uz objašnjenje da je “optuženik priznao krivnju”.

Uhićen je u prosincu prošle godine po odredbi državnoga odvjetnika.

Marović je priznao da je koristio političke ovlasti kako bi olakšao kupnju terena u Budvi, perjanici crnogorskog turizma preko tvrtke sina Miloša.

U sklopu afere uhićeni su i Marovićev sin Miloš, brat Dragan, šogorica Mirjana, a ostali članovi obitelji, među kojima i kći Milena pod istragom su.

Svetozar Marović u utorak je izvijestio da je podnio ostavku na mjesto direktora političkog vijeća Socijaldemokratske partije, premijera Mila Đukanovića koja je na vlasti.

Marović je dugo smatran glavnim ideologom Đukanovićeve stranke. Od 2003. do 2006. bio je predsjednik Srbije i Crne Gore.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.