Privedeno više osoba zbog uvredljivog grafita u Pupovčevu rodnom mjestu

Zadarska policija privela je više osoba u sklopu kriminalističkog istraživanja koje provodi od ponedjeljka kad su na ulazu u rodno mjesto predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca na pločama osvanuli uvredljivi grafiti.

Od zaprimljene dojave provodimo kriminalističko istraživanje u koje je uključeno više osoba, rekla je u petak Hini glasnogovornica zadarske policije Ivana Grbin, dodavši da o tome zasad ne može više reći jer su u tijeku izvidi koji su tajni.

Prema neslužbenim informacijama, u četvrtak i petak privedeno je više osoba, a obavljene su i pretrage prostorija.

Portal Zadarski.hr objavio je da su pretresi kuća i uhićenja uznemirili stanovnike zadarskog zaleđa među kojima mnogi negoduju što policija nasumično privodi ljude. Jedan stanovnik rekao je da poznaje većinu i tvrdi da s tim slučajem nemaju veze, a drugi je ocijenio da je takvo postupanje znak policijske države.

Zadarska policija u ponedjeljak ujutro dobila je dojavu da su na cesti na ulazu u selo Ceranje Donje uvredljivim grafitima išarane ploče s nazivom mjesta, a u blizini na stupu zalijepljen je plakat s likom Milorada Pupovca.

Na ploči s nazivom mjesta netko je napisao “Ubi Srbina”, a na plakatu s Pupovčevom slikom stoji tekst “Teror velikosrpskoga luđaka nad cijelom Hrvatskom posljedica je bolesne Plenkovićeve politike istjerivanja ekstremizma, klerofašizma i nacionalizma iz HDZ-a i Hrvatske”.

Komentiraj