PRIVEDENI NOVINARI I DIREKTORICA: Tjednik 7Dnevno ucjenjivao dr. Nikicu Gabrića

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo pokušaja iznude, zagrebačka policija privela je u petak  glavnog urednika tjednika 7Dnevno i portala dnevno.hr Marka Cigoja, njegovog zamjenika Vuka Radića i direktoricu Mariju Dekanić, javlja Jutarnji.

Neslužbeno se doznaje kako su u proteklih nekoliko tjedana ucjenjivali oftalmologa Nikicu Gabrića, osnivača i ravnatelja Specijalne bolnice za oftalmologiju Svjetlost.

Nudili su mu da će povući planiranu seriju tekstova o njemu, čiji bi sadržaj za njega navodno bio kompromitirajući, ako im na adekvatan način nadoknadi “troškove”.

Nisu tražili konkretan novčani iznos, nego da njegova klinika i zainteresirani partneri plate oglase na odgovarajućem broju stranica u tjedniku 7Dnevno.

Oglasni prostor navodno bi stajao oko 200 tisuća kuna.

Prema neslužbenim informacijama, Gabrić ih je odbio, a serija tekstova u kojoj ga nazivaju šefom masonske lože je objavljena.

U petak su u sjedište zagrebačke krim-policije u Heinzelovoj privedeni Marko Cigoj, Marija Dekanić i Vuk Radić nad kojima je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Komentiraj