Privedena Vanja Kuluz, teta ovršenog Cesarea

hina

Splitska policija je danas, nakon završetka prosvjeda na Pujankama na kojima su se jutros Splićani okupili zbog ovrhe nad osmogodišnjim Cesareom Avenatijem koja je naposljetku i obavljena, a dječak je predan ocu, privela dvije osobe među kojima i Cesareovu tetu Vanju Kuluz, navodno zbog neovlaštenog snimanja, izvještava Index.

Policija u svom priopćenju tvrdi da jednu osobu sumnjiči zbog kaznenog djela neovlaštenog zvučnog snimanja i prisluškivanja, a drugu zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Navodi da su se u primjeni zakonskih ovlasti policajci prvenstveno rukovodili načelom razmjernosti, kao i da su u postupanju primijenili najblaže policijske ovlasti.

Kako u policijskom priopćenju navodi glasnogovornica policije Antonela Lolić, danas su policijski službenici na zahtjev Općinskog suda u Splitu na Pujankama pružili pomoć u izvršenju odluke suda, a sve sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima i Pravilnika o načinu postupanja i suradnje suca, stručnog radnika Centra za socijalnu skrb i policijskog službenika za mladež prilikom prisilnog oduzimanja i predaje djeteta.

Tijekom pružanja zatražene pomoći nije bilo potrebe za uporabom sredstava prisile, a policijski službenici su bili angažirani i na osiguranju prijavljenog javnog okupljanja koje se u isto vrijeme održavalo na području Pujanki, kažu u policiji.

“Nakon prolaska vozila sa sudionicima ovrhe, dio sudionika javnog okupljanja izašao je na ulicu Domovinskog rata u namjeri blokiranja prometa, te su im policijski službenici izdali upozorenja i zapovijedi da se pomaknu sa ceste kako ne bi ugrozili svoje živote i živote trećih osoba. Za to vrijeme policijski službenici su započeli s regulacijom prometa u cilju zaštite osoba koje su izašle na cestu. Nakon izdanih upozorenja i zapovjedi prosvjednici su se pomakli sa prometnice, te je uspostavljeno povoljno stanje javnog reda i mira. Prema procjeni policije na javnom okupljanju bilo je od 100 do 150 osoba”, stoji u priopćenju.

Komentiraj