Priveden smijenjeni voditelj zadarske kriminalističke policije

Voditelj Službe kriminalističke policije Zadarske policijske uprave Bore Mršić, koji je prije tri dana smijenjen jer je vozio pod utjecajem alkohola, priveden je u subotu, tumače mediji priopćenje Zadarske policijske uprave objavljeno u nedjelju.

Prenosimo priopćenje:

“Dana 31. srpnja 2021. godine oko 5 sati na području gradskog predjela Gaženica u Zadru, policijski službenici su u prometu zaustavili osobni automobil zadarskih registarskih oznaka koji se tijekom vožnje nije kretao obilježenom prometnom trakom, a kojim automobilom je upravljao 49-godišnji policijski službenik Policijske uprave zadarske izvan službe.

Tom prilikom, 49-godišnji policijski službenik je odbio testiranje na prisutnost alkohola u organizmu, a zbog sprječavanja nastavka činjenja prekršaja, priveden je u službene policijske prostorije.

Također, nešto ranije iste noći, navedeni policijski službenik je na javnom mjestu vrijeđao i omalovažavao policijskog službenika koji je izvršavao policijske poslove.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, uz Optužni prijedlog zbog počinjenih prometnih prekršaja sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odbijanje testiranja na alkohol i nepropisno kretanje kolnikom, te prekršaja iz čl. 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, omalovažavanje policijskih službenika, 49-godišnji policijski službenik prepraćen je na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Ujedno, Rješenjem načelnika Policijske uprave zadarske, policijski službenik je udaljen iz službe zbog sumnje u počinjenje teže povrede službene dužnosti, te će se protiv njega u zakonskom roku podnijeti zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka nadležnom Disciplinskom sudu.”

Mediji neslužbeno tvrde da je riječ o Bori Mršiću, koji je u srijedu, 28. srpnja u Bibinjama skrivio prometnu nesreću vozeći pod utjecajem alkohola.

Načelnik zadarske krim policije pijan skrivio prometnu nesreću

Komentiraj