Priveden muškarac koji je prijetio Sanaderovoj kćeri Petri

Marko Lukunic/PIXSELL

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader podnio je kaznenu prijavu protiv 36-godišnjaka iz Crikvenice, zbog prijetnji njemu i njegovoj obitelji preko Instagram računa Sanaderove kćeri, Petre, piše Novi list.

Osumnjičenom nije određena mjera istražnog zatvora, već mjera opreza – zabranu kontaktiranja putem instagrama s oštećenom Petrom Sanader kojoj se prijetnjama najviše i obraćao javnim putem, fokusirajući prijetnje upravo njoj.

Sumnja se da je osumnjičeni od sredine srpnja do 30. kolovoza ove godine u dva navrata, a s namjerom da izazove osjećaj straha i osobne ugroženosti za obitelj Petre Sanader, kćeri Ive Snadera uputio sa svog instagram profila dvije objave s fotografijama i porukama zastrašujućeg sadržaja. “Pozdravi se sa sestrom i materom. Podavit ću vas ko piliće. Cilu familiju ću ti pobit. Cilo selo zapalit”, nižući prijetnje. Ispitan na tužilaštvu osumnjičeni je ovu prvu prijetnju priznao ali ne i drugu inkriminaciju.

“Još jedna stvar, da ne misliš da te od mene mogu zaštititi glupi hrvatski milicajci. Pratim ti kretanje već duže vrijeme i uskoro ideš svome kraju. I na tvoju ću kuću baciti šest bombi, ubit ću ti i majku i oca lopova. Ja sam čovjek od riječi i iznad zakona”, stajalo je u drugoj prijetnji, u kojoj je navedeno da će tako postići ‘planetarni uspjeh’.

Komentiraj