epa

PRIVATIZACIJA DINAMA Svetina: Preoblikovanje je zalog za Dinamovu budućnost

Održana je godišnja redovita Skupština GNK Dinamo na kojoj se raspravljalo o učinjenim u 2017. godini. Dinamov direktor Tomislav Svetina istaknuo je kako nisu ostvareni sportski planovi, javlja HRT.

Nakon 11 godina apsolutne dominacije u HNL-u, Dinamo prvi put nije bio prvak. U novu smo sezonu ušli s prvim ciljem, a to je vraćanje naslova prvaka u Maksimir, želimo pokazati tko je gazda u hrvatskom nogometu. Neuspjeh u Europi bio je završetak ciklusa naših neuspjeha, rekao je Svetina.

Istaknuo je kako je pripremljen elaborat o postupku preoblikovanja u sportsko dioničko društvo o čemu će Povjerenstvo odlučivati 15. prosinca ove godine.

Još smo na Skupštini u prosincu 2015. odlučili krenuti u postupak preoblikovanja. Elaborat smo predali Povjerenstvu i HNS-u, a pripremila ga je jedna od vodećih svjetskih revizorskih kuća, Price Waterhouse. Elaborat je izrađen po svim međunarodnim standardima i u skladu sa Zakonom o sportu. Povjerenstvo će, dakako, odlučiti hoće li ga prihvatiti. Elaborat između ostaloga sadrži i plan poslovanja za sljedećih 13 godina i zalog je za Dinamovu budućnost, rekao Svetina dodajući da je procjena vrijednosti temeljnoga Dinamova kapitala 210 milijuna kuna.

Komentiraj