PRIVATE DANCER: Bio je to Tinin sjajan povratak na scenu

Private Dancer je peti studijski album američke pjevačice Tine Turner koji je označio prekretnicu u njenoj karijeri. Objavljen je 30. svibnja 1984. godine i dobitnik je četiri Grammya.

Singl s tog albuma “What’s Love Got To Do With It” je označio najznačajniji povratak na scenu u svijetu rock glazbe. Dospio je na prvo mjesto američke top ljestvice, ostavši do današnjeg dana Tinin jedini broj jedan u SAD-u. Tina je u ono vrijeme kao 44-godišnjakinja, bila najstarija pjevačica koja je dospjela na prvo mjesto top ljestvica. Uslijedila je velika svjetska turneja pod nazivom „Private Dancer Tour“ za koju je vladao ogromni interes.

Mel Gibson ju je pozvao da glumi u post-apokaliptičnom filmu „Pobješnjeli Maks“. Uprkos filmskim kritikama, njena gluma je naišla na pozitivne reakcije među publikom. Za potrebe filma snimila je i pjesme „We Don’t Need Another Hero (Thunderdome)“ i „One of the Living“, za koje je ponovo osvojila brojne nagrade. Dueti s Davidom Bowiejem, Bryanom Adamsom i Mickom Jagerom donijeli su joj daljnju slavu.

Početkom 1986. godine objavila je autobiografsku knjigu „Ja, Tina“ koja je ubrzo postala bestseler. Dobila je i svoju zvijezdu na ‘Holivudskoj stazi slavnih’.

Komentiraj