PRITISAK ŠEFA: Nekretninski kralj Milan Kujundžić sutra podnosi ostavku

Jučer je u vladi održan novi sastanak s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem, koji je posljednjih dana u središtu nekoliko afera.

Riječ je o drugom neugodnom sastanku za Kujundžića u samo nekoliko dana. Prvi je imao s premijerom Andrejem Plenkovićem, kojem je pokušao objasniti diskrepancije u svojoj imovinskoj kartici.

U međuvremenu je isplivalo još nekoliko krakova Kujundžićeve afere, jučer i nova afera s milijunima koje je od Ministarstva zdravstva dobio Kujundžićev susjed i partner, a grupa muškaraca u četvrtak je, pozivajući se pritom na Kujundžića, napala mladu novinarku koja je pokušala fotografirati njegovo zdanje kod Imotskog, za koje je “zaboravio” prijaviti gotovo pola ukupne površine kuće, a nije se sjetio ni okućnice s bazenom.

Zbog svega toga Kujundžić je na novom sastanku upozoren da šteti vladi i HDZ-u, a jedna od ideja iz vlade je bila da Kujundžić u kratkom roku podnese ostavku. No on nije pokazao sklonost toj ideji. Ostao je tako pri stajalištu koje je iznio u petak na presici. Tada je rekao da mu “ne pada na pamet dati ostavku” i da će “ostati ministar do kraja mandata”.

To, međutim, ne ovisi samo o Kujundžiću. U vladi su odlučili riješiti tu situaciju, a odlazak Kujundžića se čini izglednim.

Izvor iz vlade je potvrdio Indexu da se jučer održao sastanak s Kujundžićem i rekao da u “odlukama koje slijede treba pokazati odgovornost i voditi računa o stabilnosti vlade i HDZ-a”.

Komentiraj