Pristupne ceste snimljene dronom: Pogledajte kako izgleda Strabagovo gradilište prema Pelješkom mostu

Tvrtka Strabag, koja gradi pristupne ceste prema Pelješkom mostu, snimila je dronom fotografije gradilišta.

“Pristupne ceste na Pelješcu, dionica Strabaga, unatoč velikim problemima sa porastom cijena materijala,grade se punom parom,i bit će otvorene sredinom srpnja,dakle prema planu i spojiti Hrvatsku.

Na slici snimljenoj dronom, gradnja mosta kod Brijeste gdje graditelji Strabaga zahvaljujući varaždinskom Kotonteksu i našem partneru Tenax Italija, grade upornjake suvremenom Rivel tehnologijom koja skraćuje rokove i štedi novac.

Za 2 mjeseca ovo će gradilište biti suvremeno čvorište kojim će se spojiti Pelješki most sa poluotokom”, napisao je na Facebooku Anđelko Jagečić, vlasnik tvrtke Kotonteks.

Podsjetimo, predsjednik Vlade Andrej Plenković u siječnju ove godine obišao je radove na gradilištu Pelješkog mosta te najavio da će se preko mosta moći voziti tijekom ovogodišnje turističke sezone.

Dodao je da dobro napreduju i druga i treća faza – izgradnje cesta na kojima rade austrijski Strabag i grčki Avax, kao i četvrta faza, kod Stona. “Sama finalizacija četvrte faze uslijedila bi početkom jeseni. Preko Pelješkog mosta će se prometovati ove sezone”, rekao je tada Plenković naglasivši da Pelješki most ne znači samo povezivanje hrvatskog kopna, nego je njime omogućen brži promet prema jugu.

Komentiraj