Pogledajte stanje koronavirusa po županijama

U Hrvatskoj je u četvrtak zabilježeno rekordnih 2848 novih slučajeva zaraze, a pristižu podaci u posljednja 24 sata iz županija.

 

Grad Zagreb: 664 nova slučaja

U Zagrebu su danas zabilježena 664 nova slučaja koronavirusa, objavila je Sandra Šikić.

U samoizolaciji je još 950 osoba.

Zagrebačka županija: 157 novih slučajeva

Na području Zagrebačke županije u protekla 24 sata potvrđeno je 157 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a ozdravile su 182 osobe, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Po podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, od početka pandemije evidentirane su 4199 osoba s koronavirusom, izliječeno je 1850 osoba, a 27 ih je umrlo.

Trenutno su aktivna 2322 slučaja.

Samoizolacija je propisana učenicima šest razreda osnovnih škola, jednom razredu srednje škole i jednom razredu centra za razvoj s područja Zagrebačke županije.

U jednom domu za starije sa zelinskog područja pozitivan je jedan djelatnik, a epidemiološka obrada je u tijeku.

Krapinsko-zagorska županija: 141 novi slučaj

U protekla 24 sata evidentirana je 141 nova osoba s područja Krapinsko-zagorske županije pozitivna na koronavirus. Radi se o osobama s prebivalištem na području sljedećih jedinica lokalne samouprave: Grad Donja Stubica (10), Grad Klanjec (2), Grad Krapina (13), Grad Oroslavje (7), Grad Pregrada (5), Zabok (9), Grad Zlatar (2), Općina Bedekovčina (7), Općina Budinščina (3), Općina Desinić (1), Općina Đurmanec (9), Općina Gornja Stubica (8), Općina Hrašćina (2), Općina Hum na Sutli (3), Općina Jesenje (2), Općina Konjšina (7), Općina Kraljevec na Sutli (1), Općina Krapinske Toplice (4), Općina Kumrovec (1), Općina Lobor (10), Općina Mače (1), Općina Marija Bistrica (5), Općina Petrovsko (1), Općina Radoboj (6), Općina Stubičke Toplice (3), Općina Sveti Križ Začretje (5), Općina Tuhelj (1), Općina Veliko Trgovišće (8), Općina Zagorska Sela (3) i Općina Zlatar Bistrica (2).

Karlovačka županija: 65 novih slučajeva

U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji imamo 65 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, javlja lokalni stožer. Epidemiološka obrada u tijeku.

Razrada po gradovima/općinama: Karlovac 40, Duga Resa 5, Ogulin 8, Ozalj 1, Barilović 1, Draganić 1, Krnjak 1, Lasinja 1, Josipdol 1, Plaški 2, Tounj 1, Ribnik 2, Slunj 1. U Karlovačkoj županiji ukupno je do sada oboljela 1521 osoba. U samoizolaciji se nalazi 629 osoba te je evidentirano jedno kršenje mjere u grada Karlovcu.

U OB Karlovac se na bolničkom liječenju nalaze 43 pacijenta, 6 je novoprimljenih, 4 su otpuštena, nitko nije na respiratoru. U posljednja 24 sata imamo na žalost jednu preminulu osobu (ženska osoba u dobi od 88 godina).

U OB Ogulin na COVID odjelu leži 19 pozitivnih pacijenata. U samoizolaciji se nalazi 21 djelatnik bolnice.

 

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na SARS – CoV-2 virus, na području županije u općoj populaciji potvrđeno 53 novih slučajeva bolesti COVID-19. Dio nalaza još se uvijek očekuje, a epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 247 slučajeva bolesti COVID-19, 44 osobe su ozdravile, a na bolničkom liječenju nalazi se 19 osoba. Od početka pojave koronavirusa na području županije zabilježeno je ukupno 848 slučajeva bolesti COVID-19.

Varaždinska županija: 254 novih slučajeva

U Varaždinskoj županiji su 254 nove pozitivne osobe, a sedmodnevni broj novih slučajeva na 100.000 stanovnika narastao je na 750, po čemu od Varaždinske županije goru epidemiološku sliku imaju samo Češka i Belgija, priopćili su u petak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Na bolničkom liječenju nalazi se 108 osoba s težom kliničkom slikom, a 13 osoba je na respiratoru.

Na liječenju kod kuće nalazi se 1370 osoba. Bilježi se i oporavak 67 osoba, navodi se u priopćenju.

Zbog pozitivnih nalaza izvan službe je 107 djelatnika Opće bolnice Varaždin.

Još prije tri dana, 3. studenog, sedmodnevni broj novih slučajeva na 100.000 stanovnika bio je 570, a danas je u Varaždinskoj županiji ta brojka narasla na 750.

Od europskih zemalja goru epidemiološku situaciju imaju jedino Češka i Belgija, ističu u županijskom Stožeru civilne zaštite.

Međimurska županija: 355 novih slučajeva

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u proteklih 24 sata testirano je novih 355 osoba. Evidentirano je 158 osoba pozitivnih na koronavirus u Međimurskoj županiji, što je manje nego prethodnog dana. U proteklih 24 sata oporavilo se 106 osoba. Do sada je ukupno uzeto 15 741 uzorka. Postotak pozitivnih osoba na koronavirus u odnosu na broj testiranja za proteklih 24 sata je 44,5%, što je za 3,5% manje nego prethodnog dana.

 Požeško-slavonska županija: 31 novi slučaj

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 190 slučajeva zaraze koronavirusom (COVID-19), 169 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 21 osoba je hospitalizirana. U samoizolaciji se nalazi 690 osoba, a ukupno je testirano 13.409 osoba. Na posljednjem testiranju obrađena su 132 uzorka, od kojih je 31 pozitivan. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Brodsko-posavska županija: 101 novi slučaj

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježen je 101 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina) s dijelom uključenih podataka i od prethodnog dana: grad Slavonski Brod (43), općina Donji Andrijevci (9), grad Nova Gradiška (8), općina Sikirevci (6), općine Garčin i Sibinj (po 5), općine Bukovlje i Vrpolje (po 4), općine Brodski Stupnik, Cernik, Klakar, Oriovac i Podcrkavlje (po 3), općine Davor, Dragalić, Nova Kapela i Rešetari (po 2), općine Gornji Bogićevci, Gundinci i Oprisavci (po 1) te 4 pozitivne osobe s prebivalištem u drugim županijama.

Sisačko-moslavačka županija: 133 nova slučaja

U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan je sto trideset i tri novooboljelih osoba od zarazne bolesti covid-19.

Riječ je o četrdeset osoba s područja grada Siska, dvadeset i devet osoba s područja grada Kutine, devetnaest osoba s područja grada Petrinje, petnaest osoba s područja grada Popovače, šest osoba s područja grada Novske, pet osoba s područja grada Gline, četiri osobe s područja općine Lipovljani, tri osobe s područja općine Lekenik, dvije osobe s područja općine Sunja, dvije osobe s područja općine Dvor, dvije osobe s područja općine Topusko, dvije osobe s područja općine Velika Ludina, dvije osobe s područja općine Jasenovac, jednoj osobi s područja grada Hrvatska Kostajnica i jednoj osobi s područja općine Martinska Ves.

Bjelovarsko-bilogorska županija: 39 novih slučajeva

U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 39 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna osoba je umrla, priopćili su u petak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Najviše novozaraženih osoba, njih 33, je s područja Bjelovara, dvije novozaražene osobe s područja Čazme, a po jedna s područja Daruvara i općina Sirač, Veliki Grđevac i Rovišće.

U samoizolaciji se nalaze 833 osobe.

U protekla 24 sata umrla je jedna osoba s koronavirusom, a od početka pandemije na području Bjelovarsko-bilogorske županije ukupno su umrle 24 osobe.

Ličko-senjska županija: 16 novih slučajeva

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 16 je novooboljelih osoba od covida-19, javlja lokalni stožer. Sedam oboljelih osoba je s područja Gospića, 5 s područja Senja, 2 s područja Brinja te po jedna oboljela osoba s područja Otočca i Lovinca. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Ukupno je oboljelo 637 osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 122 aktivnih slučaja, 490 osoba je izliječeno te 25 osoba preminulo. U posljednja 24 sata provedeno je testiranje nad 55 osoba.

Primorsko-goranska županija: 198 novih slučajeva

U Primorsko-goranskoj županiji danas je 198 novozaraženih osoba, a 47 je osoba ozdravilo. Ukupno je 1552 aktivnih slučajeva covid-19 bolesti. 662 osobe su testirane.

Udio starijih u ukupnom broju zaraženih je stabilan i danas iznosi 16% što znači da niti danas nema značajnijeg porasta udjela zaraženih među starijom populacijom.To je stoga što je danas samo jedan novozaraženi korisnik iz doma za starije osobe u Voloskom, poručuje ravnatelj NZZJZ Vladimir Mićović.

Do sada je, kako je rekao, testirano preko dvije trećine korisnika toga doma. Ukupno je danas 38 osoba iz domova za starije i nemoćne što je samo jedan više od jučerašnjeg broja.

Istarska županija: 88 novih slučajeva

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 402 uzoraka briseva na covid-19. Potvrđeno je 88 novozaraženih osoba s područja županije.

Za 63 osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod 10 osoba epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima (Zagreb (3), Rijeka (4), Republika Slovenija (1), Bosna i Hercegovina (2)).

U epidemiološkoj obradi nalazi se 15 osoba. Izliječeno je 37 osoba. Trenutno je 419 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalaze se 545 osoba.

Zadarska županija: 53 nova slučaja

U posljednja 24 sata u Zadarskoj su županiji evidentirane 53 nove osobe zaražene koronavirusom, većinom srednje i mlađe životne dobi, izvijestio je u petak Županijski stožer Civilne zaštite.

U Općoj bolnici Zadrar sinoć je preminuo  81-godišnji muškarac koji je zbog pogoršanja zdravstvenog stanja i osnovne kronične bolesti  zaprimljen na hitni prijem. Redovitom kontrolom i testiranjem utvrđena mu je i infekcija  koronavirusom. Budući da se radi o korisniku privatnog obiteljskog doma u Crnom, u tijeku su testiranja drugih korisnika i djelatnika.

Koronavirus se pojavio i kod jedne djelatnice  u privatnom Domu za starije na Smiljevcu te su u tijeku testiranja štićenika i djelatnika.

Među novozaraženima, 27  je iz Zadra, petero iz Benkovca, po tri osobe su iz Nina, Poličnika i Ražanca, po dvoje iz Sukošana i Tkona te po jedna osoba a područja Paga, Bibinja, Jasenica, Polače, Sv. Filipa i Jakova,  Vira, Vrsi i Zemunika Donjeg.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 377 uzoraka, a pod aktivnim je nadzorom 1068 osoba.

U Općoj bolnici Zadar hospitalizirana su 23 bolesnika, od kojih je petero na respiratoru, a na Covid odjelu u  Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru liječi se devetero pacijenata.

Policija nije evidentirala nijedno kršenje samoizolacije.

Šibensko-kninska županija: 69 novih slučajeva

U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije 69 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije; 23 s područja Drniša, 16 s područja Šibenika, 12 s područja Knina, osam s područja Vodica, jedna osoba s područja Skradina te troje korisnika Cvjetnog doma u Šibeniku.

Također, zaraženo je šest osoba koje nemaju prebivalište na području županije. Nažalost, preminule su tri ženske osobe starije životne dobi oboljele od covid-19 infekcije. 17 osoba se liječi na odjelu infektologije šibenske bolnice, od kojih je jedna na respiratoru.

Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji. Trenutno je 246 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. U posljednja 24 sata uzorkovano je 95 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 469 osoba.

Splitsko-dalmatinska županija: 332 nova slučaja

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 897 obrađenih testova danas su 332 novooboljele osobe pozitivne na COVID infekciju.

Iz Splita 124, Imotskog 14, Kaštela 26, Makarske 8, Omiša 6, Sinja 21, Solina 23, Suptera 1, Trilja 10, Trogira 5, Vrgorca 15, Vrlike 5, Bola 2, Baške Vode 4, Brela 1, Dicma 1, Dugog Rata 4, Dugopolja 1, Hrvaca 5, Jelse 1, Klisa 5, Lećevice 1, Lokvičića 1, Marine 3, Muća 3, Okruga 3, Podbablja 7, Podstrane 8, Postira 1, Prološca 8, Pučišća 2, Runovića 1, Segeta 2, Sutivana 1, Šestanovca 1, Šolte 2, Tučepi 1, Zagvozda 1, Zmijavaca 1 i Ciste Provo 3 osobe.

Od ukupnog broja novooboljelih osoba 147 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 2400 osoba se nalazi u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 101 COVID pozitivna osoba u KBC-u Split dok se 9 osoba nalazi na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminulo je 5 osoba od čega 1 osoba s prebivalištem u Zagrebu. Radi se o 4 muške osobe starosti 82, 72, 68 i 62 godine te jednoj ženskoj osobi staroj 79 godina. Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na COVID infekciju.

Dubrovačko-neretvanska županija: 46 novih slučajeva

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 46 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a 52 osobe su izliječene, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Zaraženo je po jedanaest osoba iz Dubrovnika i Župe dubrovačke, deset iz Metkovića, četiri iz Konavala, tri iz Ploča, po dvije iz Orebića, Pojezerja i Vele Luke te jedna iz Blata. Ukupno je zaražena 21 osoba muškog spola i 25 osoba ženskog spola, a za njih 25 je utvrđena epidemiološka veza.

Od 52 izliječene osobe njih 27 je iz Dubrovnika, po četiri iz Metkovića, Ploča i Župe dubrovačke, po tri iz Smokvice i Blata, po dvije iz Konavala i Korčule, po jedna iz Vela Luke i Dubrovačkog primorja te jedna osoba koja nema prebivalište u županiji.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se četrdeset i osam osoba. Sedam bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih je pet bolesnika na respiratoru – neinvazivna ventilacija, dok su dva na invanzivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 1124 osoba. Od jučer je obrađen 201 uzorak, a od početka pandemije ukupno 20 525.

Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite.

Vukovarsko-srijemska županija: 65 novih slučajeva

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđeno je 65 novozaraženih koronavirusom, a jedna je osoba umrla, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Među novooboljelima 27 osoba je iz Vinkovaca, osam iz Ivankova, sedam iz Vukovara, po četiri iz Nuštra i Jarmine, po dvije iz Novih Mikanovaca i Ćelija te po jedna iz Babine Grede, Bošnjaka, Cerića, Komletinaca, Korođa, Lovasa, Ostrova, Starih Jankovaca, Starih Mikanovaca, Tordinaca i Vođinaca.

Od početka epidemije u županiji je oboljelo 2379 osoba, od kojih su 1883 izliječene, a umrle su 34 osobe. Trenutačno je 50 osoba u bolnici, a u samoizolaciji ih je 955.

U protekla 24 sata testirano je 306 osoba, a u županiji je dosad testirano 18.666 ljudi.

U sustavu zdravstva pozitivna su 54 radnika, među kojima je 16 liječnika, a isto toliko liječnika je u samoizolaciji.

U školama je pozitivno 16 nastavnika i 24 učenika, a u samoizolaciji je 55 nastavnika i 389 učenika.

 

 

 

Komentiraj