Pogledajte nove podatke po županijama, Zagreb ponovno probio rekord

Nakon jučerašnjih 486 novih slučajeva zaraze, pristižu najnoviju podaci u posljednja 24 sata po županijama. Zagreb je ponovno probio rekord.

Zagreb: 201 novi slučaj

Zagreb je zabilježio rekordan broj novih zaraženih osoba. “Radi se o 201 osobi”, kazao je za DNEVNIK.hr ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Zvonimir Šostar. Očekuje se detaljnije priopćenje lokalnog Stožera.

Istarska županija: Jedan pozitivan

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 145 uzoraka briseva (107 za administrativne potrebe) na COVID-19, od kojih je potvrđen jedan pozitivan.

Radi se o uvezenom slučaju, osobi koja je boravila i vratila se iz Ruske Federacije. Epidemiološka obrada je u tijeku.

Izliječene su 2 osobe. Trenutno je 10 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba.

U mjerama samoizolacije nalazi se 192 osobe, javlja lokalni stožer.

Brodsko posavska županija: Sedam novih slučajeva

U zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je sedam novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Šest zaraženih osoba ima prebivalište na području grada Slavonskog Broda, a jedna na području općine Oriovac.

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 674, dok je broj aktivnih slučajeva 28 (3 više nego prethodni dan). Kao i prethodnih dana, hospitalizirano je 7 osoba, od čega je jedna hospitalizirana osoba na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 278 osoba (16 osoba više nego prethodni dan).

Sisačko-moslavačka: 18 novihslučajeva

U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan je osamnaest novooboljelih osoba od  zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o šest osoba s područja grada Siska, osam osoba s  područja grada Popovače, dvije osobe s područja grada Kutine, jednoj osobi s područja grada  Petrinje i jednoj osobi s područja općine Martinska Ves.

Primorsko-goranska županija: 11 novih slučajeva

Prema podacima epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ u posljednja 24 sata na području Županije pozitivan nalaz na koronavirus potvrđen je kod 11 osoba, dok su 24 osobe ozdravile.

U ovome trenutku na području Primorsko-goranske županije 109 je aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti, a obrađeno je 450 uzoraka.

Koprivničko-križevačka županija: Tri nova slučaja

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na SARS – CoV-2 virus potvrđena tri nova slučaja bolesti COVID-19. Riječ je o dvije osobe s križevačkog te jednoj osobi s đurđevačkog područja.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 49 slučaja, dvije osobe su oporavljene od bolesti COVID-19, a na bolničkom liječenju je ukupno 27 osoba.

Od početka pojave koronavirusa na području županije zabilježeno je ukupno 273 slučajeva bolesti COVID-19, a u samoizolaciji se trenutno nalazi 139 osoba.

Vukovarsko-srijemska županija: 32 nova slučaja

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata 32 su nove pozitivne osobe na koronavirus, a među njima je 16 osoba iz Vinkovaca, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Među novozaraženima su i po dvije su osobe iz Vukovara, Starih Mikanovaca i Tordinaca, te po jedna iz Ivankova, Privlake, Slakovaca, Nijemaca, Nuštra i  Babine Grede dok su četiri osobe s boravištem izvan županije.

U protekla 24 sata testirano je 186 osoba, te je testiranih do sada na području županije 13300 osoba. U samoizolaciji su 873 osobe dok je hospitaliziranih 18 osoba.

Od  početka epidemije u Vukovarsko-srijemskoj županiji obolilo je 1073 osoba, od kojih je 888 izliječeno, a ukupno je umrlo 18 osoba.

Splitsko-dalmatinska županija: 27 novih slučajeva

U Splitsko-dalmatinskoj županiji u posljednjih 24 sata zabilježeno je 27 novooboljelih, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 371 obrađenog testa danas je 27 novooboljelih osoba pozitivno na koronavirus i to iz Splita 11, iz Solina, Sinja i Kaštela po troje, dvoje iz Podstrane, te po jedan iz Muća, Omiša, Otoka, Sutivana i Trogira.

“Od 27 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 15 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju.
Ukupno se 1395 osoba nalazi u samoizolaciji, na bolničkom liječenju je 31 osoba, dok su dvije osobe na respiratoru”, navodi se u priopćenju.

Zadarska županija: Tri nova slučaja zaraze

U posljednja 24 sata u Zadarskoj su županiji tri novozaražene osobe koronavirusom, iz Zadra te Posedarja i Novigrada, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano  je 193 uzorka, a pod aktivnim je nadzorom 289 osoba.

Na Covid odjelima u Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 12 bolesnika i nitko nije na respiratoru, a u  Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na moru liječi se petero pacijenata s lakšim simptomima.

Službenici Policijske uprave zadarske evidentirali su jedno kršenja propisane samoizolacije.

Karlovačka županija: 20 novih slučajeva

U Karlovačkoj županiji je u nedjelju potvrđeno 20 novih slučajeva zaraze, jedanaest žena i devet muškarca, priopćio je Stožer Civilne zaštite.

Trinaest novozaraženih je iz Karlovca, četiri iz Ozlja, dvoje iz Ogulina i jedna osoba iz Duga Rese. Epidemiološka obrada je u tijeku.

U samoizolaciji se nalazi 471 osoba.

Ukupno je do sada u Karlovačkoj županiji oboljelo 480 osoba.

 Krapinsko-zagorska županija:  81 novi slučaj zarze

U Krapinsko-zagorskoj županiji 81 nova osoba pozitivna je na koronavirus,  a u samoizolaciji je 1005 osoba izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

U 28 novih slučajeva radi se u kontaktima već oboljelih osoba iz jednog poslovnog subjekta. Iz Stožera napominju da su dvije novobooljele osobe testirane 8. listopada, a preostalih 79 testirano je u dva dana, 9. i 10. listopada.

Sedamnaest novozaraženih osobe je područja grada Krapine, deset s područja općine Bedekovčina, po šest iz Gornje Stubice i Mihovljana, po pet iz Zlatara i Jesenja, po četiri s područja općina Marija Bistrica i Petrovsko, po tri iz Oroslavja, Zaboka, Đurmanca i Konjščine, po dvije iz Pregrade, Mača i Zlatar Bistrice te po jedna osoba iz Desinića, Krapinskih Toplica, Lobora, Radoboja, Stubičkih Toplica i Svetog Križa Začretja.

U proteklih 24 sata ozdravilo je 11 osoba te je pristigao i 161 negativan nalaz, dok se još čekaju rezultati za 34 uzorka.

Trenutno je u Krapinsko-zagorskoj županiji 275 aktivnih slučajeva zaraze. U samoizolaciji se nalazi 1005 osoba.

Požeško-slavonska županija: Sedam novih slučaja

U Požeško-slavonskoj županiji u protekla je 24 sata kod sedam osoba potvrđena zaraza koronavirusom, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Na koronavirus pozitivne nalaze u toj županiji trenutno imaju 72 osobe od kojih je 12  u bolnici.

U Požeško-slavonskoj županiji pod mjerom samoizolacije trenutno su 353 osobe.

 

Varaždinska županija: 22 su nova slučaja zaraze 

U Varaždinskoj županiji 22 su nova slučaja zaraze koronavirusom, a još jedna srednja škola prelazi na online nastavu, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite u nedjelju.

U posljednja 24 sata testirano je 215 uzoraka. Novoboljeli su u 12 slučajeva bliski kontakti prethodno zaraženih osoba unutar obitelji ili radnog okruženja, jedan slučaj je uvezen iz Njemačke, a za devet osoba je izvor zaraze nepoznat.

Načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin i danas je ponovio da se posljednjih nekoliko dana značajno povećao broj slučajeva kod kojih je izvor zaraze nepoznat.

„Samo u posljednjih pet dana imamo evidentirano novih 84 slučajeva, a to je više nego što smo imali u prvih pet mjeseci zajedno“, naglasio je Vugrin.

Zbog covid-19 pozitivnih osoba, od ponedjeljka još jedna srednjoškolska ustanova s područja Varaždinske županije kompletno prelazi na online nastavu.

Ukupan broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada je 93. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin osam, a na liječenju kod kuće 85 osoba.

Komentiraj