Pristižu novi podaci o zarazi, sprema se nova mjera za cijelu zemlju i posebne za Zagorje

Nakon jučerašnjih 258 slučajeva zaraze koronavirusom u Hrvatskoj, pristižu novi podaci u posljednja 24 sata.

Zbog naknadno objavljenih 20 novih slučajeva u Krapinsko-zagorskoj, čime ukupna brojka novozaraženih za jučer iznosi 22, u toj županiji razmišljaju o uvođenju novih mjera.

Šef HZJZ-a Krunoslav Capak jučer je pak najavio uvođenje nove mjere obveznog nošenja maski u svim zatvorenim prostorima.

Ličko-senjska županija: 7 novih slučajeva

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 7 je novooboljelih osoba od covida-19.  Potvrđen je i jedan strani državljanin koji koristi smještaj izolacije na području Gospića.

3 oboljele osobe su s područja Gospića, 3 s područja Otočca te 1 s područja Perušića. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

U protekla 24 sata testirano je 147 osoba.

Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 195 osoba. Policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere poštivanja izrečenih mjera samoizolacije “COVID 19” kojom prilikom nije utvrđeno kršenje/nepoštivanje izrečenih mjera, priopćili su iz županijskog stožera civilne zaštite.

Sisačko-moslavačka županija: 4 nova slučaja

U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan četiri su novooboljele osobe od zarazne bolesti covid-19. Tri osobe su s područja grada Siska, a jedna osoba je s područja grada Kutine. Kod svih osoba je poznat izvor zaraze, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

Istarska županija: Nema novih slučajeva

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 38 uzoraka briseva na covid-19, svi su negativni, nema novozaraženih.

Izliječena je 1 osoba. Trenutno je 9 aktivnih slučajeva osoba pozitivnih na koronavirus. U mjerama samoizolacije nalazi se 93 osoba, objavio je županijski stožer civilne zaštite.

Dubrovačko-neretvanska: 1 novi slučaj

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o jednoj muškoj osobi iz Dubrovnika (utvrđena epidemiološka veza).
Izliječene su dvije osobe iz Dubrovnika.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 12 osoba pozitivnih na koronavirus. Od početka pandemije analizirano je 14 960 uzoraka.

U samoizolaciji je 279 osoba, a u posljednja 24 sata nije utvrđen slučaj kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđen je ukupno 81 slučaj kršenja samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH

Dubrovačko-neretvanska županija: 1 novi slučaj

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji jedan je novi slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o muškarcu iz Dubrovnika s utvrđenom epidemiološkom vezom, dok su dvije osobe iz Dubrovnika izliječene, izvijestio je u ponedjeljak Županijski stožer civilne zaštite.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se 12 osoba. U samoizolaciji je  279 osoba. Od početka pandemije analizirano je ukupno 14 960 uzoraka.

Županijski stožer Civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Splitsko-dalmatinska županija: 6 novih slučajeva

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 69 obrađenih testova danas je 6 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 2, Kaštela 1, Omiša 1, Visa 1 i Primorskog Doca 1 osoba.

Svi novooboljeli se epidemiološki obrađuju. Ukupno 1065 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 38 C

U Vukovarsko-srijemska županija: 24 novih slučaja

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u zadnja 24 sata evidentirane su 24 novooboljele osobe s koronavirusom, priopćio je u ponedjeljak županijski Stožer Civilne zaštite.

Od novozaraženih osoba njih 14 je iz Vinkovaca, dvoje iz Vukovara, a po jedan iz Pačetina, Novih Jankovaca, Starih Jankovaca, Soljana, Andrijaševaca, Marinaca, Borova i Županje.

U protekla 24 sata testirano je ukupno 36 osoba pa se broj testiranih od početka epidemije popeo na 12.229.

Trenutačno je hospitalizirano 13 pacijenata s vukovarsko-srijemskog područja, a u samoizolaciji se nalazi njih 631.

Od početka epidemije u Vukovarsko-srijemskoj županiji oboljelo je ukupno 936 osoba od kojih je do sada ozdravilo 797, a njih 18 je umrlo.

Zagrebačka županija: 9 novih slučajeva

U Zagrebačkoj županiji devet je novooboljelih osoba od koronavirusa, izvijestio je u ponedjeljak Stožer civilne zaštite te županije.

Po dvije novooboljele osobe su u Zaprešiću, Velikoj Gorici i Dugom Selu, a po jedna novooboljela osoba je u općinama Luka, Dubravica i Rugvica.

Od devet novooboljelih osoba, četiri su kontakti prethodno oboljelih, jedan slučaj povezan je s domom za starije na području Rugvice, dok je za četiri slučajeva nejasna epidemiološka anamneza.

Samoizolacija je propisana za još 39 osoba. U samoizolaciji je jedan razred srednje škole na području općine Križ.

Na području Zagrebačke županije od početka pandemije evidentirano je 885 osoba s koronavirusom, izliječene su 563 osobe, a 17 osoba je umrlo.

Trenutno je aktivno 305 slučajeva.

Osječko-baranjska županija: 9 novih slučajeva

U zadnja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek obrađeno je 295 uzoraka od kojih su devet bili pozitivni na koronavirus. Po dvije novozaražene osobe imaju boravište na područjima gradova Đakovo, Osijek i Donji Miholjac te Općine Vuka, dok je jedna osoba iz Belog Manastira.

Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek nalazi se 21 pacijent oboljeli od COVID-19, od kojih su tri na respiratoru.

Prema evidenciji Zavoda za javno zdravstvo OBŽ od početka pandemije na području Osječko-baranjske ukupno je 1.040 osoba imalo pozitivan nalaz na koronavirus, a do sada je izliječena 961 osoba.

Epidemiolozi su jučer samoizolaciju odredili za 40 novih kontakata oboljelih osoba, pa se trenutno na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalaze 443 osobe.

Policija je obavila pet samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji, no jučer nije utvrdila kršenje te mjere.

Zagreb: 61 novi slučaj

U posljednja 24 sata zabilježen je 61 novi slučaj zaraze u Zagrebu, a obavljeno je 545 testiranja. Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, mjera samoizolacije izrečena je za 269 osoba.

U samoizolacije se nalazi 40 učenika osnovnih  škola i 40 učenika srednjih škola. Trenutno u Zagrebu imamo 459 aktivnih slučajeva zaraze i 2067 osoba je u samoizolaciji.

Komentiraj