‘Prisiljeni smo čuvati ovo što imamo, vjerujući da gore neće doći’

HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac u ponedjlejak je, nakon predstavljanja Biltena Srpskog narodnog vijeća “Historijski revizionizma, govor mržnje i nasilje prema Srbima u 2017.”, odgovarao na novinarska pitanja a aferi Hotmail.

“Najjednostavnije rješenje bi bilo izaći iz vladajuće koalicije i što onda? Nakon toga dobiti neizvjesnost oko toga tko će preuzeti vlast i Vladu? Hoće li se vratiti oni koji su otišli 2016. s novim ruhom i hoće li se vratiti oni koji su zapravo suodgovorni zato što je ovaj proces još uvijek na snazi i prisutan, i hoće li oni ckrveni krugovi koji žele preuzeti dominacijiu nad hrvatskom politikom i koji mobiliziraju cijelu ovu kampanju koja upravo traje preko svojih nevladinih organizacija i drugih krugova, hoće li oni uspostaviti onu vrstu poretka kakvu smatraju da je u Hrvatskoj prirodno da postoji poredak, tzv. prirodni hrvatski poredak”, rekao je Pupovac.

Rekao je da boljeg rješenja nema. “Prisiljeni smo čuvati ovo što imamo, vjerujući da gore neće doći, iako su svi pokazatelji govore da gore dolazi, a to i vama novinarima i medijima, da znate, da prepoznate, da vidite da ne bi bilo kasno da više nemate kome postavljati tu vrstu pitanja”, kaže Pupovac dodajući da su oni tu da spriječe, ili odgode, veće zlo. “Ali, nisam siguran koliko ćemo uspjeti i nisam siguran da neće doći”, poručio je.

Predsjednik SDSS-a istaknuo je i kako, zbog toga što mediji imaju svoj dio odgovornosti, i mediji imaju ulogu prepoznati to zlo i glasno reći što o nemu misle. “HRT večerima promovira ljude koji su zagovornici, nosioci toga ‘prirodnog političkog poretka’, mislim na pojedine emisije, koje plaćamo svi, a mi zastupnici nacionalnih manjina ne želimo u tome sudjelovati, jer ne želimo biti sredstvo za negativnu kampanju protiv nas. Je li to prirodno i normalno? Mi zastupnici nacionalnih manjina u tome ne želimo sudjelovati kako ne bismo nanosili štetu vladajućoj koaliciji. Je li to prirodno i normalno”, zaključio je Pupovac, kako prenosi N1.

Komentiraj