Priscilla Presley traži poništavanje dijela oporuke njene preminule kćeri

Priscilla Presley uputila je u utorak podnesak sudu u Los Angelesu tražeći poništavanje oporuke njene nedavno preminule kćeri Lise Marie Presley. Ona u podnesku dovodi u sumnju „autentičnost i valjanost“ amandmana na oporuku koji je ubačen 2016. godine. Tim amandmanom su Priscilla Presley i njen menadžer Barry Siegel, koji su brinuli o nasljedstvu Elvisa Presleya, zamijenjeni sa Riley Keough, kćeri Lisa Marie Presley, i sinom Benjaminom Keoughom koji je u međuvremenu preminuo.

Priscilla Presley i Barry Siegel na čelu su organizacije The Promenda Trust utemeljene 1993. godine koja brine o ostavštini Elvisa Presleya. Ta organizacija je vlasnik 15 pjevačeva intelektualno vlasništva dok je ostalih 85 posto Lisa Marie Presleyc prodala za oko 100 milijuna dolara. Nakon smrti svoje kćeri, Priscilla Presley otkrila je dokument po kojem se mijenjaju odnosi u organizaciji The Promenda Trust te tvrdi da joj amadman nikada nije bio predočen za života njene kćeri, a što je bilo obvezatno. U podnesku se navodi kako su te promjene nevažeće ako Priscilla Presley i Barry Siegel nisu bili obaviješteni o njima.

Ujedno, Priscilla Presley navodi kako je njeno ime u tom amandmanu pogrešno napisano dok potpis njene kćer nije identičan njenim uobičajenim potpisima. Ujedno, tvrdi kako taj dokument nije potpisan u prisustvu svjedoka niti je ovjeren, što je uobičajen postupak. Stoga Priscilla Presley traži da se amandman na oporuku proglasi ništavnim.

Benjamin Keough preminuo je 2020. godine počinivši samoubojstvo.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]