Pripuz odgovorio Grmoji: “Konstruirate urotu u hrvatskom pravosuđu i zanemarujete ustavnu presumpciju nevinosti onih koji nisu osuđeni”

“Povodom presude Županijskog suda u Karlovcu kojom je naloženu Nikoli Grmoji da mi zbog povrede prava osobnosti plati 5.000 kuna Nikola Grmoja, u svom javnom istupu u četvrtak, opet me je sasvim nepotrebno oklevetao”, komentirao je Pripuz Grmojine izjave.

Podsjetimo, Mostov zastupnik Nikola Grmoja prema novoj presudi sutkinje Milke Vraneš, Županijskog suda u Karlovcu, Stalna služba u Gospiću, mora Petru Pripuzu platiti 10 tisuća kuna zbog “povrede ugleda i časti”.

Grmoja je to u četvrtak objavio na svom Facebook profilu, između ostaloga naglasivši da ga “nitko neće ušutkati u borbi protiv korupcije”.

“Političar kao javna osoba ne može neargumentirano vrijeđati nejavne osobe”

Petar Pripuz u petak je reagirao na Grmojine izjave.

“Umjesto da prihvati stavove suda, kako političar, kao javna utjecajna osoba, ne može neargumentirano vrijeđati nejavne osobe bez ikakve odgovornosti, on ide korak dalje.

Sasvim neosnovano konstruira urotu u hrvatskom pravosuđu koje ‘asistira Pripuzu kako bi ušutkao one koji imaju petlje boriti se protiv korupcije’.

Pozdravljam svaku borbu protiv korupcije, pa i borbu Nikole Grmoje, ali Županijski sud u Karlovcu nije presudio Nikoli Grmoji zbog borbe protiv korupcije, već neargumentiranog vrijeđanja jednog hrvatskog građanina.

Nadalje, kako bi me dodatno povrijedio, ističe da USKOK protiv mene vodi procese. To je točno, ali ne zbog korupcije. Pritom političar Grmoja zanemaruje ustavnu presumpciju nevinosti onih koji nisu osuđeni, a upravo bi on kao političar trebao poštivati Ustavom zajamčena prava svih građana republike Hrvatske.

Ja ću svojih dosuđenih 5.000 kuna usmjeriti u korist humanitarne organizacije s područja Dubrovačko – neretvanske županije”, izjavio je u petak Petar Pripuz.

 

Grmoja mora Pripuzu platiti 10 tisuća kuna odštete zbog ‘povrede ugleda i časti’. Grmoja: “Ne sjećam se da me netko ovako nahvalio kao Pripuz u žalbi”

Komentiraj