facebook.com

Pripremite se za godišnji odmor i ljetna putovanja

Sezona godišnjih odmora je pred vratima. Velik broj domaćih i stranih turista na odmor odlazi vlastitim vozilima. Kako bi se izbjegle neugodne situacije i problemi tijekom putovanja u ljetnom periodu, CARWIZ rent a car nudi korisne savjete kako izbjeći neželjene posljedice u prometu.

Bilo da je riječ odlasku na more, u planine ili na selo, bitno je ispoštovati sigurnosne detalje vezano uz putovanje kako ne biste naišli na neželjene situacije vozeći svoje limene ljubimce. Stručnjaci iz CARWIZ rent a cara preporučuju da prije polaska provjerite tehničke detalje na vozilu. Budite sigurni da su kočnice u dobrom stanju. Akumulator također. Provjerite kvalitetu ulja. Nije loše provjeriti i ispravnost rotacije guma kako pri velikim brzinama ne biste doveli sebe i svoju obitelj u opasnost. Pri velikoj brzini, neispravan hod guma može dovesti do neželjenih posljedica.

Nakon što ste provjerili ove detalje, vrijedi se baciti u dodatne provjere i kvalitetno napumpati i balansirati gume. Budite sigurni da ste provjerili ispravnost rezervne gume. U slučaju da vam se dogodi problem na putu i budete prisiljeni mijenjati gumu.

Uvjerite se da su gumice na brisačima ispravne. Tijekom ljetnih mjeseci vožnjom na autocesti, vaše vjetrobransko staklo postaje primamljiva destinacija za insekte. Ukoliko gumice na brisačima nisu mijenjane i dotrajale su, prilikom čišćenja ćete vrlo vjerojatno napraviti još veći nered i učiniti staklo nepreglednim. Takvo staklo predstavlja opasnost jer drastično smanjuje vidljivost vozača.

Bitno je da dobro vidite i da vas drugi vide. Provjerite i osigurajte da su sva svjetla na vozilu ispravna. Promijenite žaruljice kako ne biste bili u situaciji da ostanete bez rasvjete tijekom noćne vožnje.

Provjerite stanje klima uređaja u vozilu. Dobro je pročistiti filtere kako bi rashladni uređaj radio kako treba. Velike vrućine i sparina u vozilu negativno utječu na osobe sa zdravstvenim problemima, kao i na djecu te kućne ljubimce.

Ukoliko putujete s djecom, obavezno se pobrinite da osigurate sve aspekte njihove sigurnosti. Provjerite da li su dječje sjedalice i boosteri pravilno postavljeni i učvršćeni. Djecu vežite prema pravilima i neka ostanu vezana tijekom cijele vožnje, bez presedana. Sva djeca mlađa od 12 godina moraju se voziti na stražnjim sjedalima. Osim djece, pobrinite se da su svi putnici u vozilu vezani.

Svi ovi savjeti pokazuju koliko je bitno biti detaljan prilikom opremanja vozila kako biste osigurali potrebnu razinu sigurnosti za sebe i svoje suputnike. Servis te osposobljavanje vozila nisu jeftini i iziskuju dosta vremena. Ukoliko niste u mogućnosti zbog određenih razloga odraditi sve tehničke predradnje na vozilu, uvijek ostaje opcija najma vozila.

Padom cijena na tržištu, ovaj oblik se pokazao isplativijim i jednostavnijim za putovanja. Time osiguravate sebi i svojoj obitelji u prvom redu sigurnost, zatim udobnost, uštedu i komfor.

Komentiraj