Azerbajdžanska policija je u subotu ubila muškarca koji se pripremao izvesti teroristički napad u najvećem trgovačkom centru Bakua, objavile su mjesne vlasti.

Jami Emin, (38), je ubijen u trgovačkom centru Bima u Bakuu dok je pokušavao aktivirati eksplozivni pojas kad su ga policajci pokušavali zaustaviti, prema priopćenju agencije za nacionalnu sigurnost.

“Službe sigurnosti su informirane o njegovim namjerama da organizira terorističke akcije u Azerbajdžanu”, precizirala je.

Jami Emin je proveo 9 godina u zatvoru zbog sudjelovanja u terorističkoj uroti 2007., prema priopćenju. Te godine su snage sigurnosti te male zemlje objavile da su uhitile 20 pripadnika skupine povezene s al Qaedom, među kojima je bio i Jami Emin. Ta skupina je pripremala napade na veleposlanstva Sjedinjenih Država i Velike Britanije.

Azerbajdžan je pod vodstvom Ilhama Alijeva jedna od najsvjetovnijih zemalja muslimanskog svijeta. Vlasti tvrde da su sve zabrinutije porastom radikalnog islama, dok kritičari režima ističu da vlasti koriste ekstremizam kao izgovor za progon političke oporbe.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.