Pripadnik MORH-a 14-godišnjem dječaku letvom slomio ruku

Četrnaestogodišnji dječak ozlijeđen je nakon što ga je napao 43-godišnjak u Otočcu, javlja Večernji list. Muškarac je dječaka i njegove prijatelje napao letvom jer su sjedili u njegovom čamcu.

Dječak se s još trojicom prijatelja igrao na rijeci te su ušli u čamac koji se nalazio u blizini. 43-godišnjak čiji je čamac ih je primjetio, prišao im i napao ih drvenom letvom, pišu 24 sata.

“Nismo nikakvu štetu radili na barci, ništa, samo smo sjedili. Taman smo htjeli otići, kad je muškarac iz svojega dvorišta izišao s letvom u rukama, 10 centimetara širokom i dugom manje od metra. Govorio je: ‘Što radite ovdje, djeca bježite ća!’. Moja tri prijatelja su uspjela pobjeći, a ja nisam jer su mi mobitel i novčanik ostali na podu. Htio sam dohvatiti svoje stvari, kad me uhvatio za vrat i bacio na pod. Stajao je nada mnom na uzbrdici i zamahnuo letvom prema mojoj glavi. Obranio sam se rukom po kojoj me opalio i slomio mi ruku”, prepričao je 14-godišnjak za 24 sata.

S obzirom da je muškarac djelatnik MORH-a, iz ministarstva su se oglasili priopćenjem u kojem su oštro osudili napad.

“Prema informacijama dobivenim od strane nadležnih državnih tijela, pripadnik Oružanih snaga Republike Hrvatske je izvan radnog vremena, izvan redovne djelatne službe sudjelovao u incidentu u Otočcu, gdje su maloljetnoj osobi nanesene tjelesne ozljede. Naime, prema izjavi pripadnika OS RH, incident se dogodio uslijed oštećenja imovine, odnosno čamca u vlasništvu pripadnika OS RH, na kojem je zatekao više osoba, među kojima se nalazila i oštećena maloljetna osoba. Provedeno je kriminalističko istraživanje te je protiv pripadnika OS RH podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela, nanošenja teških tjelesnih ozljeda, sukladno Kaznenom zakonu. SULUDI ZLOČIN Muškarac dao svojim nećacima djevočici (6) i dječaku (3) tabletu ecstasyja Nad pripadnikom OS RH provest će se kazneni i stegovni postupak pred nadležnim Vojno stegovnim sudom koji za kaznu može imati prestanak djelatne vojne službe. Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska oštro osuđuju napad u Otočcu i oštro sankcioniraju bilo kakav oblik nasilja. Riječ je o slučaju neprimjerenog ponašanja koje smatramo nedopustivim. Ovim putem, Ministarstvo obrane izražava žaljenje zbog predmetnog događaja i upućuju isprike zbog nedopustivog ponašanja pripadnika OS RH”, stoji u priopćenju MORH-a.

Komentiraj