HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

PRIOPĆENJE MUP-A Uhićeno ukupno 12 osoba, Todorići nedostupni

Ministarstvo unutarnjih poslova u ponedjeljak navečer oglasilo se priopćenjem oko današnjih uhićenja i pretraga u sklopu akcije Agrokor.

Policijski službenici PNUSKOK-a, Uprave kriminalističke policije, Ravnateljstva policije u koordinaciji s Županijskim državnim odvjetništvom i u suradnji sa Samostanim sektorom za fin. istrage provode kriminalističko istraživanje nad petnaest hrvatskih državljana zbog kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, krivotvorenja službene isprave i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, stoji u priopćenju MUP-a.

Tijekom današnjeg dana, na temelju naloga Županijskog suda u Zagrebu pretraženi su domovi i drugi prostori na 24 lokacije, poslovni prostori na tri lokacije, 17 pokretnih stvari i 12 pretraga osoba.

Iz Ministarstva navode kako će se, obzirom na opsežnosti, pretrage najvjerojatnije nastaviti i tijekom sutrašnjeg dana.

“Tijekom do sada provedenog kriminalističkog istraživanja uhićeno je ukupno 12 osoba, protiv kojih se planira podnošenje kaznene prijave Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela. Uhićene osobe će se dovesti pritvorskom nadzorniku, a tri osobe su nedostupne”, navodi se u MUP-u.

Komentiraj