PRIOPĆENJE IZ MOST-a: “Prijedlog promjene imena Sabora nije bio usuglašen s Mostom i smatramo ga nevažnim”

FaH

Putem priopćenja, iz sjedišta MOST-a, osvrnuli su se na današnji dan u kojem je proglašen predsjednik Sabora, ali i u kojem su dobili priliku se upoznati s novim mandatarom Tihomirom Oreškovićem. Iz MOST-a su izrazili zadovoljstvo izborom Reinera kao novog predsjednika Sabora, ali nisu propustili priliku upozoriti Domoljubnu koaliciju da budno prate svaki njihov korak, piše portal Jutarnji. Ono što je zanimljivo jest da su svojim partnerima uputili ‘packu’ da ih nisu ništa pitali po pitanju promjene naziva Sabora. Priopćenje možete pročitati u cijelosti:

Zadovoljni smo što je danas u Saboru sve prošlo u konstruktivnom tonu, unatoč nekim neugodnostima na koje smo već navikli. Podržali smo akademika Reinera kao kandidata Domoljubne koalicije i sada krećemo u proces formiranja Vlade na čijem je čelu gospodin Orešković u čiju stručnost i iskustvo imamo puno povjerenje. Suradnja s Domoljubnom koalicijom trajat će dok se reforme budu provodile i to prema unaprijed utvrđenom hodogramu.

Osim što ćemo biti jamac provođenja najavljenih reformi radit ćemo na tome da spriječimo bilo kakve kriminalne i nečasne radnje kakvih je bilo posljednjih dvadeset godina tijekom vladavine dvaju velikih stranaka. Nećemo dopustiti da prilikom formiranja Vlade njezin dio budu ljudi sumnjive prošlosti ili oni pod istragama.

Kako je u svakom procesu promjena najpoštenije krenuti od sebe, inzistirat ćemo na smanjenju saborskih plaća i privilegija zastupnika. Znamo da nije riječ o svotama novca koje mogu biti ključne u smanjenju javnog duga ili proračunskih rupa, ali ipak to smatramo moralnim činom i vjesnikom promjena i reformi u Republici Hrvatskoj.

Prijedlog promjena imena Sabora koje je predložio njegov predsjednik Reiner nije bio usuglašen s Mostom i smatramo ga posve nevažnim u kontekstu puno bitnijih reformi i poteza koji čekaju hrvatsku vladu.

Komentiraj