Princ Philip, suprug britanske kraljice Elizabete, ostaje u bolnici preko vikenda. Ne boluje od korone

Princ Philip, 99-godišnji suprug kraljice Elizabete II., ostat će za vikend u bolnici, kamo je u utorak primljen “iz opreza”, priopćila je u petak Buckinghamska palača.

“Vojvoda od Edinburgha najvjerojatnije će ostati u bolnici za vikend, do idućeg tjedna”, rekla je palača za agenciju France Presse, dodajući da je princ dobro raspoložen.

Princ Philip je primljen u bolnicu Kralja Edwarda VII. u utorak navečer. “Njegova hospitalizacija je preventivna mjera donesena po preporuci liječnika… pošto se nije osjećao dobro”, navodi se u priopćenju palače.

Izvor u palači je rekao da princ ne boluje od covida-19.

Britanska kraljica Elizabeta kojoj su 94 godine i njezin suprug početkom siječnja su primili prvu dozu cjepiva protiv covida-19 u dvorcu Windsoru, zapadno od Londona, gdje borave dok je karantena na snazi u Velikoj Britaniji.

Raniji zdravstveni problemi

Princ Philip je otišao u mirovinu u kolovozu 2017., nakon više od 22 tisuće službenih javnih događanja otkad je njegova supruga 1952. sjela na prijestolje. I dalje prati kraljicu u nekim javnim nastupima.

U lipnju 2017. u bolnici je proveo dva dana zbog “infekcije povezane s postojećom bolesti”. Godinu kasnije operirao je kuk.

U siječnju 2019. doživio je prometnu nesreću kada je svojim Land Roverom naletio na drugi automobil blizu imanja Sandringhama i prevrnuo se. Prošao je bez ozljeda, ali od tada više ne vozi.

Krajem prosinca 2019. primljen je u bolnicu Kralja Edwarda VII. na četiri dana “zbog ranijih zdravstvenih problema”, dodala je palača.

Komentiraj