Princ Harry počeo posjet Bocvani sadnjom stabla

Britanski princ Harry počeo je u četvrtak sadnjom stabala posjet Bocvani kamo je doptovao sam dok su mu supruga Meghan Markle i njihov četveromjesečni sinčić Archie ostali u Južnoafričkoj Republici.

Britanski prinčevski par na desetodnevnoj je turneji po državama juga Afrike, prvoj njihovoj službenoj obiteljskoj turneji.

U Bocvani je Harry zajedno s 200 školske djece u četvrtak ujutro sadio mladice stabala u rezervatu Chobe Forest.

Vojvoda od Sussexa zasadio je baobab, a riječ je o stablu “opasno ugroženom diljem Afrike”, stoji u objavi na Instagramu uz fotografije Harryja koji kleči okružen djecom koja mu pomažu.

Sjeme su uzgojila djeca u recikliranim limenkama od mlijeka, koristeći se pognojenim tlom iz utočišta za slonove, navodi se.

“Ako se mi skrbimo za majku zemlju i ona će za nas”, rekao je u toj prigodi Harry.

Posjet Bocvani princ u četvrtak nastavlja obilaskom centru za HIV i Nacionalnom parku Chobe, a zatim putuje u Angolu gdje će provesti večer u kampu za razminiranje kojim upravlja britanska humanitarna udruga u gradu Dirico.

Harryjev trodnevni boravak u Angoli na neki je način putovanje stopama njegove majke, pokojne princeze Diane. Posjetit će lokaciju na kojoj je snimljena sada već kultna fotografija Diane 1997. godine na području razminiranja, a obići će i ortopedski centar koji je ona posjetila i koji danas nosi njezino ime.

Meghan četvrtak provodi u južnoafričkom gradu Cape Townu gdje sudjeluje na doručku koji okuplja žene u javnoj službi.

Komentiraj