EPA/BORIS PEJOVIC

Princ Charles kaže da je njegov posjet balkanskim državama posvećen miru

Princ od Walesa Charls rekao je u petak u Podgorici da je njegov posjet balkanskim državama posvećen miru, pomirenju i razvoju, te istaknu kako vrednuje što je Crna Gora afirmirala međunarodni sklad i harmoniju.

Princ Charles i njegova supruga Camilla borave u Crnoj Gori, a prijestolonasljednik Charles je tijekom dana razgovarao s najvišim crnogorskim dužnosnicima, predsjednikom države Filipom Vujanovićem, premijerom Milom Đukanovićem i predsjednikom parlamenta Rankom Krivokapićem.

Posjet princa od Walesa i vojvotkinje od Cornwalla Crnoj Gori i zemljama regije doprinijet će unaprjeđenju odnosa s Velikom Britanijom, ocijenio je premijer  Đukanović koji je zahvalio prinčevskom paru na ovoj posjeti “u godini kada se obilježava prvo desetljeće obnove crnogorske neovisnosti i uspostavljanja diplomatskih odnosa između dvije države”.

Princ od Walesa je izrazio zadovoljstvo što nakon mnogo godina ponovo boravi u Crnoj Gori i odao priznanje za njen dosadašnji razvoj kao i za doprinos Crne Gore učvršćivanju mira i stabilnosti.

Nakon posjeta Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori princ Charles i vojvotkinja Camilla posjetiti će u subotu Kosovo.

Komentiraj