Primorsko-goranski SDP  predložio je Glavnom odboru stranke da poništi odluke o raspuštanju općinskih i gradskih organizacija, a nezadovoljan izbornim rezultatima u VIII. izbornoj jedinici zaključio je kako to posljedica pogrešne komunikacije o vrijednostima antifašizma, nacionalnim manjinama te odnosu središnjice prema SDP-u Istre i Primorsko-goranske županije.

Uz takvu ocjenu izbornog rezultata županijski odbor je na sjednici u ponedjeljak navečer ustvrdio da odgovornost nije samo na predsjedniku SDP-a, nego i članovima vodstva SDP-a Hrvatske, sukladno njihovim zaduženjima i ovlaštenjima.

Kako je priopćeno, županijski odbor predlaže Glavnom odboru SDP-a Hrvatske stavljanje izvan snage svih odluka o raspuštanju općinskih i gradskih organizacija od predzadnje konvencije do danas. Taj je zaključak, za razliku od prethodnih koji su izglasani jednoglasno, donesen s dva glasa protiv.

Postojale su spekulacije da će na toj sjednici predsjednik te županijske organizacije Zlatko Komadina istaknuti svoju kandidaturu za predsjednika SDP, ali se to nije dogodilo.

Komentiraj