Primorsko-goranska županija ima 379 novooboljelih, KBC Rijeka ponovno otvara COVID Info centar

U posljednja 24 sata u Primorsko-goranskoj županiji evidentirano je 379 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a preminulo je šest osoba.

Broj aktivnih slučajeva covida na području Primorsko-goranske županije tako se povećao za 36 oboljelih na 3312.

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1102 uzoraka. Udio pozitivnih osoba unutar broja laboratorijski obrađenih testova je 34,4% . Na respiratoru je 15 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana je u KBC-u Rijeka od covida je umrlo šest ljudi.

Udio liječenih osoba od covida unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva jednak je jučerašnjem, te iznosi 4.7%, izvijestili su iz tamošnjeg stožera.

Iz KBC-a Rijeka javljaju da se u subotu ponovno otvara telefonski COVID Info centar kako bi se ostvarila što bolja komunikacija s obiteljima oboljelih od koronavirusa.

U Info centru će građanima na raspolaganju biti komunikacijski tim sastavljen od stručnjaka koji će davati informacije o stanju pojedinih pacijenata oboljelih od COVID-a. Članovi obitelji moći će u Info centru dobiti podatke na kojoj je lokaciji (COVID odjelu) smješten pacijent, informirati se o njihovom zdravstvenom stanju i prenijeti poruke svojim najbližima.

“Od subote, 3. travnja, građani će moći nazvati članove komunikacijskog tima svaki radni dan od 8 do 16 sati na brojeve 091-1658 197 i 091- 1658 293. Subotom, nedjeljom i blagdanom informacije će u Info centru biti dostupne od 10 – 14 sati. Redovni kontakt-telefoni za informacije o pacijentima smještenima u KBC-a Rijeka objavljeni na web stranicama KBC-a (www.kbc-rijeka.hr) ostaju i dalje dostupni u terminima za informiranje”, navode iz riječkog KBC-a.

Komentiraj