Primorsko-goranska u lockdownu, evo u kojim su još županijama na snazi strože mjere

Zbog velikog broja novooboljelih, uvedene su oštrije epidemiološke mjere u četiri hrvatske županije. U Primorsko-goranskoj od ponoći je na snazi lockdown koji bi trebao trajati 14 dana. Osim u primorsko-goranskoj županiji, strože mjere uvode se u Dubrovačko-neretvanskoj, Zagrebačkoj i Osječko-baranjskoj županiji.

Primorsko-goranska žpanija

U Primorsko-goranskoj županiji od danas, 12. travnja, do 26. travnja zabranjuje se održavanje svih javnih događanja i okupljanja, zatvaraju se teretane i fitness centri, kina, casina te trgovine u kojima se prodaje obuća i odjeća.

Zabranjuje se posjet korisnicima domova za starije, a ograničava se radno vrijeme u trgovinama u kojima je dozvoljen rad od 6 do 19 sati.

Na privatnim okupljanjima i svečanostima može biti prisutno najviše osam osoba iz najviše dva različita kućanstva.

Dubrovačko-neretvanska županija

U ovoj se županiji zabranjuju javna okupljanja za više od 15 osoba na jednom mjestu.

Na privatnim okupljanjima može biti najviše osam osoba iz dva kućanstva.

Zagrebačka županija

Nove, strože epidemiološke mjere bit će na snazi do 25. travnja. Ograničava se vrijeme radno vrijeme ugostiteljskih objekata od 6 do 21 sat, radno vrijeme casina, automat klubova i uplatnih mjesta za klađenje od 8 do 21 sat, a zabranjuje se prodaja alkoholnih pića od 21 do 6 sati.

Obvezno je korištenje maski za lice ili medicinskih maski na otvorenim prostorima gdje se očekuje veći protok ljudi (tržnice, prostori oko trgovačkih centara, vjerski objekti i sl.) bez obzira na fizičku distancu.

Osječko-baranjska županija

U Osječko-baranjskoj županiji do kraja travnja vrijede preporuke da se u sportskim objektima ne koriste svlačionice te pojačan nadzor pridržavanja nužnih epidemioloških mjera na javnim događanjima i okupljanjima, u javnom prijevozu, u trgovačkim centrima i ugostiteljskim objektima.

Komentiraj