Primorsko-goranska regija druga je po incidenciji u Europi. Gore je jedino u Hercegovačko-neretvanskom kantonu u BiH

U Primorsko-goranskoj županiji i danas je više od 300 novozaraženih, četiri su osobe u riječkom KBC-u preminule. Trenutno je PGŽ druga regija u Europi prema sedmodnevnoj incidenciji. Teže je stanje jedino u Hercegovačko-neretvanskom kantonu u BiH, javlja Dnevnik HTV-a.

Prolazi prvi tjedan otkad su u županiji uvedene najstrože mjere u zemlji, situacija se ne pogoršava, ali ni bitno poboljšava.

Koji su sljedeći koraci lokalnog stožera za Dnevnik HTV-a odgovorio je načelnik Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije Mladen Šćulac.

“Nismo zadovoljni s brojkama. Izjava epidemiologa je da smo pri vrhu tog platoa. Očekujemo i nadamo se da će te brojke padati. Ono što je realno – da se u srijedu pojave točni rezultati, a na idućoj sjednici stožera raspravljat ćemo kako dalje postupati”, rekao je.

Dvojbe su velike jesu li mjere dovoljne, potvrdio je.

“Na stožeru se raspravljalo jesu li dovoljne mjere ili su trebale biti strože. Jako je teško odrediti koje su mjere dovoljne. Svakako treba naglasiti da zahvaljujemo građanima na strpljenju i suradnji te izuzetno korektnom tjednu koji je iza nas”, rekao je.

“Očekujemo da će napokon ove mjere koje traju do 26.4. dati rezultate. Za tjedan dana, na sljedećoj sjednici stožera, brojke će odrediti hoće li mjere ostati ili ćemo ih ukinuti. Ako broj zaraženih padne svakako razmišljamo da te mjere ne produžimo, ako budu rasle – nažalost ćemo morati razmišljati u drugom smjeru”, poručio je Šćulac.

Komentiraj