Primorsko-goranska policija riješila još desetak slučajeva krađe katalizatora

 

Primorsko-goranska policija u nestavku kriminalističkog istraživanja riješila je još desetak kaznenih djela krađa katalizatora.

“Kriminalističko istraživanje je provedeno je nad 39-godišnjim hrvatskim državljaninom za kojeg se sumnja da je kaznena djela počinio zajedno s trojicom hrvatskih državljana (32, 25 i 23 godine), koji su već kazneno prijavljeni za istovrsna kaznena djela. Uz to, spomenuta trojica se pored kaznenih djela za koja su već prijavljeni sumnjiče i za počinjenje još 11 krađa katalizatora. Sva navedena kaznena djela su počinjena od ožujka do početka rujna ove godine na području Rijeke te na području Omišlja, Dobrinja, Baške i Kastva. Sumnja se da su s parkiranih osobnih vozila, uporabom specijalnih alata sa središnjeg dijela ispušnog sustava vozila otuđili katalitičke pretvarače tzv. katalizatore. Kaznenim djelima u najvećem broju slučajeva oštećeni su vlasnici vozila marke Volkswagen, zatim Opel i Fiat te u ostalim slučajevima vlasnici vozila marke Audi, Renault, Citroen i BMW. Otuđene katalizatore su potom prodavali otkupljivačima, hrvatskim državljanima koji su prijavljeni zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela prikrivanja”, navodi se u policijskom izvješću.

Dodaje se da se odumnjičeni 39-godišnjak sumnjiči za počinjenje ukupno 17 kaznenih djela krađa, trojica hrvatskih državljana dodatno za 11 krađa, a sveukupna materijalna šteta nastala počinjenjem ovih kaznenih djela cijeni se na najmanje 46.000 kuna.

Primorsko-goranska policija tako je dosad riješila 36 kaznenih djela krađa katalizatora počinjenih na području ove Policijske uprave. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Komentiraj