Goran Jakus/PIXSELL

Primopredaje u ministarstvima nastavljaju se u ponedjeljak

Nakon primopredaje vlasti u Banskim dvorima, u subotu je obavljena primopredaja četiri ministarstva, a ostali ministri, kako je najavljeno, to će početi u ponedjeljak, 25. siječnja.

Početkom novog tjedna primopredaja je najavljena u ministarstvima zdravlja, uprave, branitelja, u Ministarstvu socijalne politike i mladih; pomorstva prometa i infrastrukture; u Ministarstvu regionalnog razvoja; rada i mirovinskog sustava te u Ministarstvu gospodarstva.

Već u subotu, dan nakon što je premijer Tihomir Orešković preuzeo Vladu od bivšeg premijera Zorana Milanovića, njegovi ministri financija, unutarnjih poslova, vanjskih i europksih poslova, te obrane napravili su primorpedaju s perthodnicima.  Svi su izjavili da je primopredaja prošla konstruktivno te da slijedi upoznavanje s dosadašnjim radom, analiza te žurna priprema za izradu prijedloga za državni proračun.

Prvog svog radnog dana ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić, kako je bilo najavljeno uz primopredaju, posjetit će Zimski prihvatni tranzitni centar za migrante u Slavonskom Brodu. Tada je iz MUP-a priopćeno da će ministar Orepić taj centar posjetiti zajedno s dosadašnjim ministrom Rankom Ostojićem.

Komentiraj