PRIMOPREDAJA DUŽNOSTI: Siniša Kovačić danas preuzima HRT

FaH

Danas u 15 sati, Goran Radman, nakon što je prošli tjedan smijenjen, predat će dužnost – v. d. ravnatelju Hrvatske radiotelevizije Siniši Kovačiću, koji je sa 79 glasova zastupnika postao 12. šef HRT-a, odnosno, četvrti privremeni.

Kao najizvjesnijeg najbližeg suradnika Siniše Kovačića neslužbeni izvori, piše potal Jutarnji, navode Jozu Barišića, no također tvrde kako još nije definirano koji će točno “resor” preuzeti – produkciju ili program. Takav je dogovor postignut između Domoljubne koalicije i MOST-a koji je uvjetovao podršku za Radmanovu smjenu svojim čovjekom, a njihov je izbor upravo Barišić, novinar i urednik s dugogodišnjim iskustvom.

Prije službene primopredaje novi šef HRT-a Siniša Kovačić će najprije na kolegiju razgovarati s urednicima. Nakon toga održat će i sastanak s članovima Ravnateljstva. Izvor Jutarnjeg lista dodaje kako se očekuje da se članovi Ravnateljstva, Saša Runjić, zadužen za program,Marija Nemčić za produkciju, Duško Zimonja za tehnologiju i Boris Sruk za poslovanje, izjasne o svome statusu, žele li ostati dio tehničke ekipe ili će odstupiti.

 Sa smjenom Gorana Radmana padaju i članovi Ravnateljstva, piše Jutarnji. Prema Zakonu o HRT-u automatski su svi članovi, od dana kad je Radman smijenjen s ravnateljskog mjesta,  i sami postali dio tehničke uprave sa statusom v. d.-a. Mogli bi ostati dio ekipe Siniše Kovačića u sljedećih šest mjeseci, koliko traje njegov privremeni mandat.

Kovačić bi imao pravo uz dobro obrazložen razlog imenovati svoje ljude od povjerenja, također samo kao v. d.-e uz to da su iz kuće te da su i sami prošli javni natječaj.

Komentiraj