Prilikom prelaska hrvatske granice policija otkrila 45 osoba s krivotvorenim PCR testovima

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je u ponedjeljak o 14 novih slučajeva zaraze koronavirusom i jednoj umrloj osobi (68), a Policijska uprava priopćila je da je prošlog vikenda na graničnim prijelazima zatekla 45 osoba s krivotvorenim PCR testovima.

U toj županiji od covida-19 dosad je oboljelo 7619 ljudi, a još se liječi njih 168. Među 61 osobom na bolničkom liječenju devet ih treba potporu respiratora. Prema podatcima Stožera civilne zaštite, sedmodnevna incidencija u toj županiji pada već pet tjedana i trenutačno je 135 novooboljelih na 100.000 stanovnika. Mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji obuhvaćeno je 720 osoba.

Brodsko-posavska Policijska uprava izvijestila je u ponedjeljak da je protekli vikend na graničnim prijelazima Slavonskome Brodu i Staroj Gradiški otkriveno 45 krivotvorenih PCR testova na koronavirus.

Krivotvorene testove zdravstvenih ustanova iz Bosne i Hercegovine imali su uglavnom državljani te zemlje.

U Požeško-slavonskoj županiji u ponedjeljak je registrirana jedna novooboljela osoba. U toj je županiji na koronavirus trenutačno pozitivno 160 osoba, od kojih je 29 na bolničkom liječenju.

Mjerom samoizolacije u Požeško-slavonskoj županiji obuhvaćeno je 300 osoba.

Komentiraj