Prilaz Vladi u potpunosti blokiran, sigurnosnu situaciju i problem s dugim naoružanjem u Vladi komentirao je Cvrtila

Markov trg u potpunosti je večeras blokiran! Niti turisti niti civili do daljnjega nemaju pristup Vladi na Markovom trgu. Povećanu razinu sigurnosti i propuste u osiguranju komentirao je sigurnosni stručnjak Željko Cvrtila.

“Ovo je sada puno bolja zaštita nego što je bila do sada. Ovo iziskuje potpunu blokadu prometa. Vjerojatno će se to regulirati vremenom. No, još može netko doći i parkirati se neposredno u blizi Sabora i Vlade”, kazao je Cvrtila u RTL Direktu i dodao:

“Meni se čini da ovako širok perimetar nije potreban. Ali, on nekoliko metara mora biti uspostavljen i čini mi se da je morao biti ranije uspostavljen”, jasno će.

O opremljenosti policajaca koji čuvaju zgradu Vlade

“To nije najprimjerenija zaštita, potencijalni napadač može doći u neposrednu blizinu. Bilo bi dobro da imaju pancirke. Koliko je poznato pancirke imaju, ali nema naloga da ih moraju nositi”, kaže Cvrtila.

Nepraktičnost oko dugog naoružanja

“Osiguranje ima dugo naoružanje, ali je pospremljeno u sanduke, magazin s mecima je odvojen od oružja. I sad u jednom napadu, u stresu, dok vi nađete to sve, dotkle mi već imamo premijera zarobljenog”, istaknuo je Cvrtila.

Komentiraj