Oko 29 milijuna kuna namijenjenih ulaganju u hotele Plat, fond u suvlasništvu Nexusa, posuđeno je Agrokoru, piše N1.

Podsjetimo, N1 je jučer objavio kako je novac iz HBOR-a preko Zagreb-Montaže završio u Agrokoru gdje je ostalo 40 milijuna kuna a o čemu je javnost detaljno izvijestio Nacional u temi broja. Radi se o iznosu koji je Agrokoru posudila tvrtka Nexus ulaganja, trgovačko društvo kojeg je osnovao Nexus fond (jedan od fondova gospodarske suradnje), u kojem je jedan od ulagača i Republika Hrvatska i to upravo preko HBOR-a.

Danas je potvrđeno kako to nije jedini iznos posuđen Agrokoru. Naime, član Uprave Nexus grupe Marko Makek potvrdio je da je Agrokor financiralo i društvo KHA četiri d.o.o., a kojem je fond Nexus FGS jedan od suvlasnika.

“Drugi fond Nexus FGS II nije plasirao sredstva Agrokoru, no trgovačko društvo gdje je fond Nexus FGS II jedan od suvlasnika jest – KHA četiri d.o.o., što je jedina slična izloženost Agrokoru iz okvira fondova pod upravljanjem Nexusa”, izjavio je Makek.

Društvo KHA četiri d.o.o. osnovano je 2014. od strane Karisma Resorts International i Agrokora s ciljem sudjelovanja u javnom natječaju (privatizaciji) 92,5% udjela u društvu Hoteli Plat d.d. od strane CERP-a.

Komentiraj