Prijevare i utaje: Policija tereti 39-godišnjaka da je nanio štetu veću od stotinu tisuća kuna

Sudac istrage u Slavonskom Brodu odredio je istražni zatvor 39-godišnjaku kojeg se sumnjiči za kazneno djelo utaje i prijevare, sumnjiči ga se da je oštećenima nanio štetu veću od stotinu tisuća kuna, izvijestila je PU brodsko-posavska.

Policija tereti 39-godišnjaka da je na području Slavonskog Broda, od 7. prosinca 2020. godine do 28. lipnja 2021. godine, kontaktirao sa tri oštećene osobe u dobi od 47, 42 i 26,   obećavajući im pomoći oko zapošljavanja, oko ugovaranja polica osiguranja i vođenja kaznenih postupaka, odnosno u „sređivanju“ niže kazne. Za spomenuto je od njih tražio određene novčane iznose i posudbu novca uz dogovoreni rok povrata, no to nije učinio.  Osumnjičeni je oštećene oštetio za iznos iznad stotinu tisuća kuna.

Iznajmljeni automobil

Također je utvrđeno da je osumnjičeni, 30. travnja ove godine, u Slavonskom Brodu, zatražio iznajmljivanje osobnog automobila u obrtu koji se time bavi, sastavivši ugovor sa vlasnikom. Iznajmljeni automobil je trebao vratiti 1. srpnja, što nije učinio, čime je prouzrokovao štetu od više desetaka tisuća kuna.

Spomenuti 39-godišnjak pronađen je na području PU zagrebačke, preuzeli su ga policijski službenici Službe kriminalističke policije PU brodsko-posavske koji su ga, uz kaznene prijave u subotu navečer predali pritvorskom nadzorniku PU brodsko-posavske, a potom mjerodavnom Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu na daljnje postupanje.  Sudac istrage u nedjelju je 39-godišnjaku odredio istražni zatvor, te su ga policijski službenici u poslijepodnevnim satima predali u zatvor u Požegi.

Komentiraj